Skriv ut

Neaform på Möbelmässan

topbea.jpg
Neaform på Möbelmässan 2008 6-10 februariNea

Möbelmässan är så spännande och förväntansfull innan, stressig och krävande när den pågår, och lämnar alltid väldigt tydliga spår efter sig. Får ofta nya idéer om nästa projekt precis när den är över och man ska ta hand om alla nya kontakter. Jag vaknade på tredje dagen med en ahakänsla om hur jag skulle ha gjort den här mässan ännu bättre och tydligare… Så typiskt mig, mitt under pågående utställning.

Den här gången var jag väl förberedd tyckte jag, och det skulle bara bli roligt. Mina tyger var klara i god tid, men ändå, stod jag där med monteringen sista kvällen.
  
 

Jag visade själv vikväggen ”Ruta” i  handfärgat siden, och för Klässbols linneväveri två nya mönster ”Möte” och ”Klätra”.
I år ställde jag ut tillsammans med nio andra konsthantverkare i KHVC och med Klässbols linneväveri, båda i B-hallen.
De byggde montern och fixade pressreleaser , så jag kunde i stort sett bara fokusera på mina produkter.
På måndagen tog jag tåget upp till Stockholm, och hamnade i förstaklass. Skönt med stor plats för benen och gratis kaffe, men jag får ofta en känsla av att jag borde vara mer businessminded och effektiv när jag sitter där, inte slappa nöjt med min tidning. Plockade fram datorn en stund och insåg att jag inte kunde förbereda mer därifrån utan hade mitt när jag kom fram.
Första kvällen var jag på Märta Måås Fjetterströms nya showroom på Sibyllegatan och representerade. Mycket folk och nya mattor ur CKR kollektionen visades.

Greenhouse var däremot trängre i år. Där kan det ibland kännas lite öde med pyttesmå montrar, men det var bortbyggt i form av  små hus med tak. Trevligt, snyggt och en hel del kul grejer ,mycket prototyper, och skolarbeten. Jag skulle absolut kunna tänka mig att stå där tillexempel med en produkt som jag sökte producent till.
I fiket satt man på wellpappstolar vid wellpappbord och drack bryggkaffe ur pappersmuggar. Kändes helt rätt, och olyxigt, fast var det återvinning?  Det hoppas jag verkligen.
En skön motsats till espressomaskinerna och kostymerna utanför i de andra hallarna.


Jag jobbar med textilt konst och form, dels som konstväverska men också formgivare och med egna produkter i Neaform.
På onsdagen öppnade mässan. Det var rätt så bra fart hela dagen, och faktiskt hela veckan. En hel del press och arkitekter visade intresse för våra exklusiva produkter, men också en och annan gallerist och inredare. Det är ju inte helt självklart för konsthantverkare att ta plats och synas bland storproducenterna på möbelmässan, men jag tror vi blir mer och mer intressanta i och med att intresset växer för det icke massproducerade och miljömedvetenheten. Vi fick bra respons, och tillsammans drar vi mer publik och kan ha ens större monter. Syns man, så finns man! Flera sådana samarbeten mellan formgivare syntes på mässan, en positiv trend, tycker jag.


Klässbol hade pressvisning på onsdagseftermiddagen. Ett informell mingel med diverse intresserade, trevligt! Det tar ju ett tag innan man vet vem som är vem men, jag träffade väldigt bra folk där. Deras monter var väl genomtänkt i färgskala och öppenhet, snygg.

Möbelmässan  Möbelmässan 

På stan pågick en hel del och jag hann inte med allt men några godbitar var Svensk Form, ( Eames by Vitra och Don´t feed the swedes), Konstfacks textilelever på Clarion, Zero, CKR på gallerie Pascal, Barbro Lomakka på HV galleri, och Plenty Design på Designtorget, samt Cilla Ramneks lekfullhet på svenskt Tenn.

En vecka som gav otroligt mycket energi och glädje, samt uppmuntran till att fortsätta göra det jag gillar bäst.