Skriv ut

Kravallslöjd på Gärdet

Kravallslöjd på Gärdet i Stockholm.


gardetalla.jpg  Med Kaknästornet inom sikte och solen värmande från en klarblå himmel  träffades ett gäng sällskaps och slöjdsugna på Gärdet i Stockholm.
De var inbjudna av Kravallslöjd med anledning av att de tidigare medverkat som bloggare, skribenter eller på annat sätt berikat Kravallslöjds hantverksportal.
 


Sammankomsten började med den sedvanliga snabba presentationen av alla och sedan ett kortare föredrag.
Mia Lindgren höll i föredraget som handlade om vikten av att synas och på vilka sätt man kan göra det på. Ett antal ledord från föredraget skrevs ned och kring dem fick deltagarna skapa fritt från materialen ull, ståltråd, plastband och det som fanns att tillgå i närområdet.
 
ledord1.jpg 

gardetalla2.jpg  ledord.jpg  spinna.jpg 

Efter fika och någon timmes slöjdande fick var och en berätta vad de hade tänkt och hur ledorden kunde tolkas in i skapelsen.
Frågan om detta är offentlig konst ställdes av Kravallslöjd och svaret blev ett klart; JA- i alla högsta grad.

    hast.jpg
pinnblomma.jpg  smating.jpg 

hogtalare.jpg Träffen ägde rum den första juni 2008. Som bloggare, skribent, eller pryl/hantverksprofil blir man inbjuden till våra träffar och det kan vara just till din stad vi kommer nästa gång!
  
Skulle du vilja blogga en vecka på Kravallslöjd eller på annat sätt bidra till att bredda hantverks Sverige KLICKA HÄR för att få mer info om hur DU kan bidra. 


Veronica Olofsson