Skriv ut

Kravallslöjd på Malmöfestivalen söker handledare

Broderisoffa
Vi söker nu DIG som vill vara med.
Kravallslöjd gästar tillsammans med Skånes hemslöjdsförbund Sveriges största stadsfestival! I slöjdtältet är hela familjen välkommen. Både små och fullvuxna barn ges möjligheten att prova på och lära sig enkla tekniker, skapa och slöjda loss.

Aktiviteter:
Tygtryck: Antingen får besökarna pimpa sina egna kläder eller trycka en personlig disktrasa med egna schabloner.
Voodoo: Den som önskar mer framgång, lycka eller kärlek i livet, eller helt enkelt vill hämnas på någon får chansen att tova, sy och brodera en söt men effektiv voodoodocka.
Broderiklotter: I vår Family chill får folk softa en stund i soffan och gärna klottra på både den och parasollerna med hjälp av nål och tråd. Eller på sig själva för den delen.
Shopping: Tryter den egna kreativiteten eller om föräldrarna är för vuxna för att själva tova en docka så kan de titta på och köpa handledarnas alster istället.

Ledare:
Vi vill ha fler handledare och hoppas du blir sugen på att vara med. Festivalen är den 14:e till 21:e augusti, det vill säga åtta dagar lång så vi delar upp oss i två halvor. Välj om du vill vara med de första fyra dagarna eller de fyra sista. (Varianter går att göra om inte det funkar, likså är du välkommen att vara med mer än dina fyra dagar om du vill.) Familjeområdet är öppet mellan 14-20 om dagarna utom lördag-söndag då de öppnar 12. Resten av festivalen håller på till sent så vi som jobbar i slöjdtältet är lediga efter 20 att se band och annat.

Handledningen sker ideellt. Handledarförmånerna består av att i tältet, utan kostnad, kunna visa upp och sälja sina egna alster om man vill. Mat och fika ingår givetvis. Handledarerfarenheten är även meriterande när man söker liknande arbeten framöver.

Folk på festivaler brukar vara glada och ha kul och det brukar vi som handleder också ha.

Förkunskaper:
Öppen, social, ha kunskap i någon eller flera av de tekniker som aktiviteterna erbjuder samt vilja ha roligt.

Sammanfattning:

Var: Folkets park, Malmö
När: 14 - 21 augusti, kl. 14:00 - 20:00 (12:00-20:00 lördag-söndag)
Vad: Handledare / Slöjdvärd fyra dagar och visa tovning, broderi, tygtryck och socialisera. Samt visa och sälja egna alster de som vill.

Sista anmälningsdag:
Är den 31:e juli.
I anmälan ska finnas vilka dagar du vill vara med.
Vilka tekniker du kan. Om och vad du vill sälja.
Samt hur vi kommer i kontakt med dig.
Anmälan och information: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med förhoppning om ett bra gäng, fint väder och en kul festival.
/Kravallslöjd och Tobbe, Hemslöjdskonsulent i Skåne.