Skriv ut

Abstrakt form –konsthantverk vid Borås museum

Abstrakt formAlldeles när man kommer in i utställningslokalen till utställningen Abstrakt form vid Borås museum möts man av en definition av abstrakt form. ”Konst som inte imiterar eller avbildar den yttre verkligheten”.


Med det som tema och utgångspunkt har konsthantverkgruppen Sjuhärads form arbetat och utformat sin utställning. Gruppen är en förening som enas kring ett gemensamt varumärke för att på så sätt kvalitétssäkra hantverksprodukter genom en kvalitetsgranskning och att gemensamt kunna marknadsföra sitt lokala hantverk.

Utställningen Abstrakt form sträcker sig över en rad olika tekniker och uttryckssätt. Från Birgitta Olaussons stickade ullvantar som känns väldigt traditionella och innaför ramarna för det normala. Till Richard Damms Torus Horribilis som kanske jag personligen mest känner liknar något som jagar dig i en mardröm. Organiskt, med människotänder men uppenbarligen icke-mänsklig så är hans verk verkligen det som starkast drar blicken till sig av allt i rummet.


[klicka på bilderna för bildspel i större version]

 

Utställningen pågick mellan den 3 april och 2 oktober 2011. Utställningen inspirerade både uttrycksmässigt och hur man i en grupp kan samarbeta över ett tema för att utveckla sig, utmana varandra och för att fascineras över hur ett begrepp kan tolkas på så väldigt många sätt och i så varierande material.

LÄNK Till konsthantverkgruppen Sjuhärads form.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                           

Skrivet av:
Lillemor Elfgren
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Lillemor Elfgren