Skriv ut

Årskrönika

Stickande polis Ett år går så fort. Här ska vi berätta vad vi för slöjden har gjort.

Under devisen STICK UT! så lanserades för första gången Jumbostickning på Café Schmäck i Umeå då staden arrangerade Kulturnatta tre nätter i rad. Med stickor grova som kvastskaft och mattrasor bidrog vi till en klädsamare stadskärna.

stick ut schmäck

I maj bjöd Vårstad Växjö in Kravallslöjd till att delta med 2007 års favorit: Broderisoffa. Besökare kom för att vila benen och samtidigt pryda soffan med broderier av alla dess slag.

Gärdet i Stockholm Häst

Den första träffen för dem som varit bloggare, hantverksprofiler och prylprofiler skedde i strålande majsol på Gärdet i Stockholm. Efter en diskussion om makten i det offentliga rummet och gerillamarknadsföring så slöjdades och fikades det i några timmar för att sedan placera ut de nyskapade objekten i en miljö där tillverkaren tyckte att de hörde hemma.

På World Wide Knit In Public Day i juni befann sig Kravallslöjd i Årsta, Stockholm för att fortsätta sprida jumbostickning. Tonåringar och poliser samlades runt tältet för att prova på detta kombinerade skapar- och work out-tillfälle.

En mörk septembernatt i Halmstad anordnades Kulturnatta i Halmstad och Kravallslöjd lyste upp arrangemanget med en broderisoffa för de pysselsugna besökarna.

I september fick Kravallslojd.se ett helt nytt svart-grön utseende med förbättringar av de flesta funktioner på sidan.

Soffbroderier4 sticktavling2

Nolia weekend i Umeå blev 2008 års sista utåtriktade arrangemang där vi tilsammans med Västerbottens läns hemslöjdförening delade en stor monter som fylldes av slöjdande människor. På scenen var det en gång om dagen Jumbostick-tävling där Kravallslöjds utvalda representant blev slagen tre dagar i rad av en resebyrå, SPF, Rosa bandet och en tjej från USA. Vi har nu lärt oss att inte arrangera tävlingar om man inte är helt säker på att vinna åtminstonde en gång av fyra.

Vi vill tacka alla som har bidragit i texter, blogg och material och självfallet alla läsare under året och önskar ett riktigt bra slut på 2008 och en kreativ nystart på 2009. Som en julklapp som bäddar för en god fortsättning kan vi berätta att Kravallslojd.se nu ligger på en ny och snabbare server vilket ger mer slöjd snabbare!

//Mia, Veronica, Jonny, Anna och Erik