Skriv ut

Återbruksmissbruket ökar!

kapsyl Varför är det just slöjdare som ska återbruka?

I dag lever i en ekotrend. Att fler har börjat förstå allvaret i moder naturs bräcklighet och det har lett till ett allt större intresse för att återvinna jordens resurser.

Som hantverkare förväntas man nu skapa i återbrukat material och det råder en allmän övertygelse om att dagens konstnärer är experter på att göra en glasskål av ett gäng kapsyler.

Varför är det just hantverkare, slöjdare och alla andra inom formområdet som fått bära ansvaret för att ta itu med det faktiska återbruket kan man undra. Konsumenten ställer stora krav på hantverksprodukter. De ska vara återbrukade, ekologiska och helst rättvisemärkta. Senare i klädbutiken välja de det billiga importerade, barnsydda och miljövidriga plagget.  -Varför?

Just nu anser jag att vi är på väg mot ett återbruksmissbruk där ansvaret som är allas skyfflas över på vissa samhällsgrupper där slöjdarna bara utgör en av dessa.

Kravallslöjd vill ta sitt ansvar som webbaserad portal och återanvänder denna vecka dessa tidigare publicerade artiklar;
"I did not discover America", "Min djuriska park" och "Om obehaglig offentlig konst"
Därtill prylprofilen Sverigedräkten från vecka 10, 2008 och hantverksprofilen
Kajsa Andersson från vecka 17, 2007.

God återläsning.

Veronica Olofsson