Skriv ut

KRAVALLSLÖJD 5 ÅR

intro
19 april, det så gått fem år sedan portarna till kravallslöjd slogs upp.
Vi har tidigare vid årsdagarna allt eftersom Kravallslöjd blivit äldre jämfört med barns utveckling för att finna råd och förstå vad som komma skall.

 

   
Perioden med "tre-års-trots" är förbi och som oroliga vårdnadshavare, nu när det är fem lager i tårtan, vänder vi oss som andra goda föräldrar till 1177-Sjukvårdsupplysningens dygnet runt råd på nätet för råd:

Barnets utveckling 5-6 år
Barnet (läs Kravallslöjd) är på väg mot nya utmaningar och kan pendla mellan att känna sig stort och litet. En del tycker om att berätta egna sagor, spela spel och pyssla, men behöver också större ytor att röra sig på när kroppen växer.                                                               Läs mer om utvecklingsfasen HÄR

Det som sker i sommar kan då helt enkelt räknas som fullt normalt:

skovdeKravallslöjdssoffan
intar det offentliga rummet i Skövde.
 

Med nål och tråd får du gå lös på soffan och fritt broderiklottra.
Kravallslöjdssoffan står i det offentliga rummet och öppnar upp för allmänheten att ta den i besittning. Mellan 24 maj- 2 september finner du soffan oftast i Konstmuseet, Skövde Kulturhus i en interaktiv utställning där din hälsning, uttryck eller hemlighet blir del i konstutställningen.

Under utställningsperioden kan du även i Konstmuseet ”checka in” på Kravallslöjdssoffan via facebook och därigenom dela med dig av ditt kreativa utfall.
 

spikupSPIK UP!
”Spikers corner”- en slagkraftig workshop i Luleå.

Spika upp din åsikt kring det som är av betydelse på väggen i Museiparken. Kravallslöjd intar den
4 augusti Luleå med sin tolkning av klassikern speakers corner.
På väggen får du genom hammare, spik och garn uttrycka det som betyder i ord, symboler och gestaltningar. Genom hantverket belyses diskussionen om rätten till det offentliga rummet, vem och vad som får ta plats. Väggen tillfaller efter workshoppen Norrbottens museum som graffitikonst.

logostad
Vi vill tacka alla som bidragit med texter, bilder och i blogg och självklart alla besökare!

Fortsätt att berika Slöjdsverige och gästa vår blogg under en vecka eller sänd in tips och artiklar,
som medlem enkelt direkt HÄR eller maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi ses på webben eller i en slöjd attack nära dig.

Kravallslöjd CREW/ Veronica, Jonny, Anna och Mia