Skriv ut

Steampunk

Steampunk Steampunk - ångpunk är en typ av science fiction som grundar sig på ångmaskiner, mekaniska maskiner och annan teknik från industriella revolutionen. Microelektronik skall vara bannlyst i genren men en del exempel på datorer i steampunk stil finns.

Steampunken är både snygg och oftast miljövänlig, även om det antagligen beror på att i den futuristiska tiden så är man tvungen att använda sig av ånga och fjäderverk för att få sina saker att fungera. Finns det bra exempel på liknande "ombyggnationer" av saker vi använder idag? Maila gärna tips till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Jag tänkte mest dela med mig av några fantasifulla och inspirerande bilder ur denna postapocalyptiska framtidsvision som har en vackrare framtoning än en del andra sådana visioner. (Bilderna är lånade från länkarna du finner längre ner och för er som vill läsa mer så finns det massor med information under de länkarna).

Bilderna nedan är klickbara för full storlek, du kan bläddra mellan de olika bilderna med piltangenterna.
{yoogallery src=[/images/stories/artiklar/008december/vecka49/steampunk/bildspel/] thumb=[plain] height=[100] width=[100]}

Länkar: Konstnärer Fakta/info Lajv/rollspel/spel Musik Filmer
Datamancer Wikipedia Svenska
Oktoberlandet Emilie Autumn Sky Captain and the World of Tomorrow
Kinetic Steam Works Wikipedia Engelska Project Steampunk Switchblade Symphony Tank Girl
Steampunkpics Brassgoggles Ångfantasy Imperiet Artist länkar The League of Extraordinary Gentlemen
Bakgrundsbilder Rippin Kitten Köp ett spel
Steampunkworkshop

Jonny Nylund (Admin)