Skriv ut

Ann-Christin Gustafsson v.33
Med hårdrock som inspiration.

Ann-Christin Gustafsson är kvinnan som med hårdrocken
närmast hjärtat skapar konst i äkta Heavy Metal Mode.
 
annchristin.jpg 


Ann-Christin kommer från Västra Frölunda och titulerar sig dekoratör/konstnär. Att hon halkade in på slöjdtemat var en lyckosam slump. Hon sökte och kom med i utställningen Steneby Visar, Steneby kulturförenings utställning, där hon visade hattar och accessoarer. När Ann-Christin senare gick en kurs i pärlbroderi och pulsvärmare till Norska bunader fick Hemslöjden i Göteborg upp ögonen för henne. Det ena ledde till det andra och Ann-Christin var med på Bohusslöjds 100-års jubileum med ett par pulsvärmare vävda i silver och med damast-döskallar, därefter det har det rullat på.

                                                            rosaskull.jpg 

Ann-Christin märker tydlig skillnad på hur hon blir bemött beroende på hur hon kategoriserar sitt skapande. Snabbt sammanfattat så upplever hon kategorierna slöjd, konsthantverk och konst på följande sätt;
Slöjd - Strikta regler inför utställningar och kan av utomstående verka mossigt.
Konst - Svårtsålt kan upplevas flummigt.
Konsthantverk - Hantverk blir det ju med unikum, som många gillar och tycker är kul att ha med på utställning.
 

Ann-Christin är med i många olika hantverks konstellationer däribland finns Riksföreningen för Handvävning, Nätverket Vävformgivning, Fifty-fifty och olika kulturföreningar.

Som hantverkare känner Ann-Christin att hon tagit stora steg i sin utveckling. Hennes uttryck är en mix av kunskaper från olika kurser och egen utforskning av tekniker. För Ann-Christin finns inga hinder. I framtidsplanen ingår att kunna starta upp eget företag men först hägrar ett år på kursen Folklig sömnad på Sätergläntan i Dalarna.

                         hatt2.jpg  hatt.jpg 

På utställningen Naturligt – Annorlunda växtmaterial i väven, som visades 2 mars till 25 maj 2008 på Textilmuseet i Borås ställde Ann-Christin ut sina koaffer, hattar och pulsvärmare som går under samlingsnamnet Heavy Metal Mode.
Hon tycker det är rolig att väva med halm i damast trots svårigheterna med att montera då  halmen är skör. Med sina verk vill hon förmedla lust, glädje och vardagsglamour.

  gronpuls.jpg  pulsvarmare.jpg   lilapuls.jpg


Veronica Olofsson