Skriv ut

Konstdockor, pryl v.31

konstdockor1.jpg  – ”Dockorna har väckt blandade reaktioner, både positiva och negativa. Barn har både blivit glada och tyckt de varit otroligt spännande, eller så har de tyckt att dockorna sett arga ut eller som spöken. Samma gäller vuxna, antingen faller man för dockornas charm, eller så tycker man bara att de ser förskräckliga ut.”
                                    Sofie Igelström.
 


Sofie började tillverka dockorna i samband med att hon var gravid och ville göra en docka till sitt barn som var lite annorlunda och inte så självklart söt.
När den första dockan, som Sofie tillverkade, blev riktigt lyckad så fortsatte hon att göra fler. 
Inspirationen har hon alltid nära till.
– ”Jag inspireras av allt, naturen, barn, djur, alla små vardagsting omkring mig och udda saker som sticker ut ur mängden. Sådant som andra kan anse vara fult, tycker jag är vackert.”

                               konstdocka2.jpg   konstdocka3.jpg

Sofie berättar att det kritiska i skapandet var att foga ihop delarna så att de både ser bra ut och håller ihop. Hennes dockor är gjorda av textilkropp med huvud av docklera.
Det första exemplaret blev färdigt redan vintern 2007 men det var inte självklart redan från början att hon skulle ha dockorna till försäljning.
Från början var de menat till hennes egna barn, men dockorna blev fler och Sofie tyckte de var intressanta små figurer som hon ville få ut bland folket.
– ”Istället för att bara ha dem privat, så har jag dem till försäljning så att de även kan glädje andra.”

sofieigelstrom.jpg 

Sofie ser ljust på sin framtid och målet är att kunna leva på sin konst. Hon arbetar hårt med att få ut det hon gör på marknaden och sitt skapande har hög prioritet i hennes liv.
– ”Jag kommer alltid att skapa, det håller mig som person igång.”
  

Sofie går under namnet ”Demofia” och hennes dockor finns till försäljning på Signerat.se

Har du speciella önskemål eller frågor är du välkommen att kontakta Sofie via mail:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veronica Olofsson