Skriv ut

Malin Karlsson v.30


Malin KarlssonMalin Karlsson 37 år, Varberg

Malin är uppvuxen i en konstnärsfamilj vilket bidragit till att färg och form alltid inspirerat henne.Malin har helt livnärt sig på sin konst de senaste åren.

- Det är en tuff bransch så någon förmögenhet har jag inte lyckats få ihop ännu, men glädjen och drivkraften jag känner är värt så mycket. Jag känner en oerhört tacksamhet att jag ändå kan överleva ekonomiskt på mitt skapande.

Mestadels är det bildkonst Malin gör.
- Jag tycker om starka färger och prövar mig fram med olika tekniker. Katter är ett djur som ofta förekommer i mina tavlor. Det är ett djur som alltid fascinerat mig med sin självständighet och att dom som mig går sina egna vägar.
 
Malin vet sällan vad hon ska måla när hon börjar på en tavla, motivet växer fram från hennes fantasi och drömmar. Detta brukar inte vara något problem.

- Jag håller min fantasi som min bästa egenskap som konstnär och
det är den som jag har att tacka för att jag har lyckats överleva på min konst.

Malin har inga speciella förebilder men hon hämtar inspiration av varma, färgstarka och karismatiska människor.

- Jag har precis öppnat en konst och hantverksbutik här i Varberg, där
driver jag även min ateljé. Är även deltagare i ett hantverkskoperativ på Marstrand och har en del utställningar på gallerier och konstklubbar
runtom Sverige.

Malins framtidsdröm är att hon kan fortsätta leva på sin konst och att hennes tavlor ska beröra och skänka glädje åt människor.


 Blomsterflickan  Butik Unik

Hillevi Svensson