Från evenemang

Slöjd evenemang - Du läser om dom på Kravallslöjd. Kravallslöjd är Sveriges slöjdsite nr1
Skriv ut

MÄRKvärdigt samtida avtryck

introSuccén fortsätter
Välkommen till Kravallslöjds öppna textila workshop. Vi bjuder på monogrampärlning med nabbipärlor och målet är att klä in hela pelaren med inspiration ur gamla och nya textila mönsterböcker.

Gratis workshop på Västerbottens museum i Umeå.

 

 

Skriv ut

MÄRKvärdig

introKravallslöjd bjuder in till gratis textil drop in workshop: MÄRKvärdig.
20 september kl. 14-17 på Västerbottens museum i Umeå. Det blir monogrampärlning med nabbipärlor och målet är att klä in en hel pelare med inspiration ur gamla och nya textila mönsterböcker.

 

 

Skriv ut

Feministiskt byggläger

rsz img 1747Under en helg i juni 2014 arrangerades ett läger där ca 45 kvinnor och transpersoner tillsammans byggde början på en feministisk utopi. Under fyra stekande heta dygn täljde, timrade, sågade, snickrade, kapade, skrattade, badade och åt vi, på en gård i Västerbotten. Vi vill med denna text inspirera er att skapa mötesplatser och sammanhang där vi praktiskt och konkret skapar och lär av varandra.

 

Skriv ut

Kravallslöjd på invigningen av Humlan i Arvidsjaur

introHumlan i Arvidsjaur är nu invigd, en kreativ aktivitets- och mötesplats för unga människor och Kravallslöjd var på plats. Humlan är Sverigeunik då personal från olika förvaltningar i kommunen samarbetat och integrerat kulturskola i en kreativ mötesplats där ungdomarna i Arvidsjaurs kommun kommer med idéerna.

 

 

Skriv ut

Spinn off – Upcycling, spincycling, recycling

3tussrisKravallslöjd på Fårfesten i Kil
I workshopformat skapades en fusion mellan det traditionella hantverket och det vi FÅR. Under tre dagar gjordes slöjdandet tillgängligt och utgick från vardagliga prylar för att bygga ihop till nya användbara spinnredskap.