Skriv ut

Vid regnbågens ände

IMG_7113Under Skövde kulturnatt gjorde Kravallslöjd ett uppträde och slöjdade queert. Stora och nödvändiga tekniker presenterades och nöden har som bekant ingen lag.
Genom att visa att det alltid är nära till slöjd och att det du behöver finns i din närhet togs traditionella tekniker till en helt ny nivå.
  

IMG_7091Genom att förskjuta och öppna upp för nya sätt att se och göra slöjd fick besökarna reflektera över norm, frihet i uttryck och vad som betyder.

IMG_7109

Kravallslöjd vidgar synfältet generellt genom slöjd och bjöd under kvällen på Jumbostickning med egenslöjdade stickor samt Avträdesslöjd där garn spinns av dasspapper på en slända i föremål av toaborste.
 bo


IMG_7100

 

Alla åldrar och icke-åldrar bjöds fri entré till en färgsprakande kväll där möten mellan generationer och uttryckssätt berikade och gjorde kvällen till en lyckad tillställning. 

Alla kan slöjda! är Kravallslöjds utgångspunkt och hjälper till att locka fram var persons unika uttryckssätt.

Läs mer om att slöjda queert
HÄRIMG_7130
Samtidigt pågick Skövde-Stad i ljus, 17-19 nov, med totalt nitton ljusinstallationer i centrum. Vid Kulturhuset slutade regnbågen och manifesterade sin skatt av kultur och sammanhållning som gav reflektioner och klädde kulturnatten i färgprakt.


 

 

 


Evenemanget ägde rum mellan kl 18-24 den 18 november på Kulturhuset i Skövde.

Kulturnatt 2011-vid regnbågens ände arrangeras av
Kulturförvaltningen/Skövde kulturhus med stöd av:
ABF/Ola Wirtberg, Christer Rapp, Stad i Ljus,
Restaurang Parnassen, Clarion collection Hotel Majoren,
Kultur i Väst och Soundstar.

Skrivet av:
Veronica Olofsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Veronica Olofsson