Skriv ut

Konceptet

För att förstå några av tankarna bakom konceptet Kravallslöjd, kan vi dela upp det i tre delar. Börjar vi med ordet KRAV så handlar det om att ställa krav på slöjden, och slöjdvärlden i synnerhet. I slöjdsammanhang talas det ofta om äkthet och kvalitet men i fallet Kravallslöjd handlar det snarare om ett förhållningssätt till skapande. Kravet är att låta slöjden ta plats. Slöjden ska vara fri för utforskande och experimenterande.

Den andra delen i ordet är ALL. Som i att allt slöjdande är bra slöjdande. De allra flesta människor har ett behov av att skapa och att uppleva sådant som andra har skapat. Det stimulerar både oss själva och den omgivning vi befinner oss i men varför vi skapar kan ha många olika orsaker. Slöjd behöver inte delas upp i hierarkier där en viss typ av resultat och tillvägagångssätt premieras mer än annat. Kravallslöjd vill vara en plattform för all sorts slöjdande.

Lägger vi ihop orden Krav och all får vi KRAVALL som syftar till att göra uppror, bråka, föra oväsen, leva om eller sätta sig på tvären. Kravallslöjd vill inte foga sig till normer som begränsar, utan vill hellre tänja på gränserna och visa att det finns alternativ. Kravallslöjd vill skapa en medvetenhet om möjligheten att påverka sin samtid och framtid genom slöjd.


SPRID KRAVALLSLÖJD
Kravallslöjd uppmuntrar slöjdintresserade personer runt om i Sverige att, i samråd med CREW, arrangera egna Kravallslöjds-workshops, starta en grupp, skicka in artiklar, blogga och annat för att sprida slöjden vidare.

Kravallslöjd® är ett registrerat varumärke, användandet av namnet får ske tillsammans med hänvisning till webbportalen kravallslojd.se För användandet av Kravallslöjds varumärke ska idé och gemomförande vara väl förankrat i styrelsen för Föreningen för driften av Kravallslöjd. All annan användning är förbjuden enligt lag.

Hör av dig om du vill starta upp eller arrangera något
under Kravallslöjd, vi hjälper till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Läs mer om varumärke Här