Presentation av bloggare

Skriv ut

Lillemor Elfgren, Bloggare v.16

lillemorMitt namn är Lillemor Elfgren och jag kan titulera mig såväl slöjdare som garnfabrikant. Jag ägnar mig åt textilt skapande i teknikerna stickning, vävning, spinning och handfärgning. Mitt motto är att stå för produkter som präglas av färgglädje, kreativitet och en historia. Att veta i vilken hage fåren som gett ullen till garnet har betat eller historien bakom varför de fyrkantiga stickorna är fyrkantiga.

Följ mig på rosenvanten.blogspot.se

eller besök min butik www.limmo-design.se

Skriv ut

Nathalie Sjögren, Bloggare v.39

nathalie sjogrenJag heter Nathalie Sjögren och jag är den nåltovande skräckförfattaren, dvs. jag nåltovar dockor, tomtar och andra figurer samt skriver skräckromaner.  Jag bor i Frillesås tillsammans med min man, två söner, hundar och ca 80 får. 2011 kom min debutroman, I nattens mörker. Jag brukar kalla mig mångskapare, då jag förutom det ovan nämnda även stickar, virkar och syr – i tyg och i skinn för hand och på maskin. Den här veckan kommer jag att blogga om min vardag bland ull, barn och manus.

nathaliesjogren.wordpress.com
www.facebook.com/trollkonst

Skriv ut

Hannah Streefkerk, Bloggare v.38

hannah streefkerkMy name is Hannah Streefkerk and I live with my family in Norsesund, a small place in the forest, about 15 km from Alingsås. I live since two years now in Sweden. Originally I come from The Netherlands. My swedish writing is not so good, so english it will be. My english is not perfect either, so sorry for all the mistakes. Hope you all understand it at least a bit.
In The Netherlands I studied interdisciplinary art at the art academies of Groningen and Maastricht. After my graduation in 1997 I started working as an artist and as an art teacher. At the moment I do the same in Sweden. I work part-time on a grundskola as a trä och sy slöjd teacher. All my left over time I spend on art. www.hannahstreefkerk.viewbook.com

Skriv ut

Julia & Jåanna, Bloggare v.37

avtryckVi är konstnärsduon Julia och Jåanna från Skövde/Göteborg. Tillsammans jobbar vi främst med bildkonst i en schizofren mix, efter olika koncept samt försöker hitta en bra balans mellan kaos och ordning. Vi har som huvudmål att bryta olika syner på vad konst egentligen är och hur den ska se ut och fungera i samhället. Vid sidan av bildkonsten jobbar vi för att engagera ungdomar både politiskt och konstnärligt. Det är viktigt för oss att få dem att ta plats och att förstå vad konst innebär. Vi jobbar även aktivt för att försöka bryta ner maktstrukturer inom konstvärlden.

www.juliajaanna.se 
www.facebook.com/juliajaanna.se

Skriv ut

Betsy Greer, Bloggare v.36

betsy greerBetsy Greer has been called a lot of things, a crafteran activistan unsung hero, the godmother of Craftivism, among other things. After speaking on the same morning in 2011 at the Oslo National Academy of the Arts, Glenn Adamson noted he had never been asked to speak with a “more perfect foil.” While one day she wants to live in a cottage by the seaside, she currently resides in Arlington, Virginia. She got her M.A. in Sociology from Goldsmiths College in London in 2004. Her master’s dissertation was on knitting, DIY culture and community development.
And she writes about craftivism: www.craftivism.com

Skriv ut

Förenande Progressivt Hantverk, Bloggare v.35

forenande progressivt hantverkFPH uppstod 2012 i Malmö. Ett behov av att ses och handarbeta har blivit två år av handarbetsträffar. Oaser där det finns rum att handarbeta och diskutera och en solidarisk och feministisk drivkraft att dela olika kunskaper för att skapa ett kollektivt kunskapskapital för alla. Ibland sysslar vi med egna projekt, men mycket är tillsammans. Vi har genomfört flera små, stora, roliga och viktiga projekt som är mer än resultat. Lika viktigt är vägen, att göra saker i grupp där alla är välkomna oavsett erfarenheter. Därför heter vi Förenande Progressivt Hantverk. Genom hantverket siktar vi tillsammans mot en bättre värld.

Länk till FPH på facebook
Länk till FPH på tumblr

Skriv ut

Anna Olsson, Bloggare v.34

annaolsson
Jag heter Anna Olsson och är textilkonstnär och arbetar i Göteborg. Jag väver främst bilder i vävstol men broderar också ibland. Jag väver för att jag vill berätta något. Mitt konstnärskap har alltid varit starkt drivet utifrån en politisk vision inom mig. Det har kanske inte alltid synts tydligt i alla mina bilder men de senaste åren, i takt med de samhällsförändringar som sker, har det blivit tydligare och tydligare i mina bilder.

www.tapestryannaolsson.blogspot.se

Skriv ut

Åsa Tornborg, Bloggare v.33

asa tornborgJag heter Åsa Tornborg, bor något motvilligt i Malmö och jag är väldigt många saker. Utbildad konservator (vid Konservatorskolen i Köpenhamn), stickare, spinnare, färgare, reenactare etc. Och jag jobbar i en garnbutik. Mitt synsätt på hantverk handlar mycket om att se de små detaljerna, i utförandet och i materialet. Till exempel ett utsökt utfört broderi för att förstärka ett knapphål. Eller för den delen att orsaken till att till exempel angora är lättare och varmare än ull är att angorafibern är ihålig. Hantverk är för mig lika mycket ett uttryck för kreativitet, som ett sätt att förstå historia.