Skriv ut

Hälsa Hem!

Töckensoffa, broderi på soffs. Kravallslöjd bjöd in till att uppleva slöjd på ett helt nytt sätt under Nolia weekend 24-26 oktober i Umeå. Kravallslöjd fanns på plats tillsammans med Västerbottens läns Hemslöjdsförening och under mässan, som inriktade sig på välbefinnande skönhet hälsa och hem, kunde besökarna finna sinnesro i slöjden.Broderisoffa, under helgen gavs besökarna möjlighet att gå lös och försköna en helt ny soffa från EM-möbler med personliga broderier. Soffan som förgylldes med graffitibroderier av de närmare sjuhundra monterbesökare kommer i vår ges som utställningsbidrag till jubileumsutställningen ”Jubel för slöjden” – Att bevara och utveckla en tradition, med start 6 juni 2009 på Västerbottens museum.

Alternativa bonader till hemmet. Ordspråksbonader hör folkhemmet till, i Kravallslöjds workshop fick besökaren möjlighet att föreviga sitt favorit citat och skapa ett eget uttryck utan begränsningar.

Jumbostickning, här tog vi traditionell teknik till en ny nivå och besökarna fick möta stickning i en helt ny tappning. – Ett workout pass som ger sinnesro.

Bilderna nedan är klickbara för full storlek, du kan bläddra mellan de olika bilderna med piltangenterna.
{yoogallery src=[/images/stories/artiklar/008november/vecka45/artikel3/bildspel/] thumb=[plain] height=[100] width=[100]}


Utmaning i Jumbostickning. Under mässans tre dagar utmanade Kravallslöjd företag och föreningar i livesticktävling på scenen. Anna Palm tävlade för Kravallslöjd alla dagarna.
På fredagen var det Resesäljarna tillsammans med Resia som antog utmaningen, på lördagen Västerbottens läns Bröstcancerförening och på söndagen var det Sveriges Pensionärsförbund som antog utmaningen. På söndagen blev även Kravallslöjd utmanade av Anna Delang, nyinflyttad från USA.
Och hur gick det då för Anna Palm och Kravallslöjd? Anna är nu stolt ägare av fyra par andraplatsens silver stickor…

Jumbosticktävling, Kravallslöjs vs. Västerbottens läns Bröstcancerförening Jumbosticktävling, Kravallslöjs vs. Västerbottens läns Bröstcancerförening

Jumbosticktävling, Kravallslöjs vs. Västerbottens läns BröstcancerföreningKravallslöjd fanns på plats under Nolia weekend 24-26 oktober 2008 i Umeå, i monter 247 "Upplev slöjd" i samarbete med Västerbottens läns Hemslöjdsförening.
Ett stort tack till Nolia, Västerbottens läns Hemslöjdsförening, EM-möbler, alla handledare samt alla ni som deltagit och stöttat Kravallslöjds verksamhet.

Veronica Olofsson