Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Slöjdodyssé i soluppgångens land

introTack vare ett stipendium från Svenska Japanstiftelsen fick jag möjligheten att resa till Japan för att titta på slöjd i två veckor och förhoppningsvis knyta några värdefulla kontakter. Som väntat finns det fantastiskt mycket att se när en försöker utforska ett helt land på 14 dagar och istället för att göra det här till någon slags verbal bildvisning av en utlandssemester tänker jag reflektera lite över hur jag upplevde hantverkskulturen och japanernas syn på den.

Skriv ut

Ung Design

intro
Närmare ett fyrtiotal utställare på plats vid årets Designmarknaden för unga kreatörer på Hamnmagasinet i Umeå som anordnas för nionde året.
Skriv ut

Jessica Johannesson

introbild


”Hon skriker inte så mycket längre, men ibland längtar hon så innerligt” är titeln på Jessica Johannessons utställning på Mora Bibliotek & Kulturhus. Vernissage 22 december.

 

 

 

 

Skriv ut

LAGOMBRA

Lagombra 4 foto gkAnders Jakobsen/Lagombra har myntat begreppet radikalslöjd och med en tydlig samhällskritik vidgar hans konst gränserna i en mer etablerad svensk formtradition.

Nu är han aktuell på Gustavsbergs Konsthall.
LAGOMBRA: OBSTACLE COURSE
9.11.2012 – 6.1.2013
Skriv ut

Fiberfestivalen 2012

kvarnagarn
Med alternativa sätt att producera garn tillsammans med ett gediget föreläsnings och aktivitetsprogram öppnade festivalen upp för fjärde året med långväga utställare och besökare.


Skriv ut

Hemslöjden 130 år!

introHemslöjden i Norrbotten fyller 130 år - samtidigt som Hemslöjden som riksorganisation fyller 100 år.
På Norrbottens museum i Luleå ställer hemslöjdsföreningens 385 medlemmar ut samtida norrbottnisk slöjd blandat med föremål ur samlingarna. Syftet är att ta hemslöjden in i framtiden.
Skriv ut

Vårpepp på Hamnmagasinet!

Bild_nr_1
Så gick årets designmarknad i Hamnmagasinet, Umeå, av stapeln. Under den soliga söndagen samlades uppemot fyrtio deltagare för att presentera och sälja sina alster.

Skriv ut

Midvinterfest i Skogen

introJust nu pågår årets Midvinterfest för fullt på Bohusläns museum i Uddevalla. Ett sextiotal slöjdare och konsthantverkare deltar