Skriv ut

Knitted Piece

intro
Knitted Piece är Cirkus Cirkörs nya kammarspel som utgör startskottet i  strävan att förändra världen med nycirkus genom att sticka för fred. Knitted Piece är en lustfylld föreställning full av strävan, längtan och artisteri.

 

 


ansikteStickning är en långsam strävan att skapa någonting hållbart, värmande och kanske vackert. Tilde Björfors och ensemblen har inspirerats av olika initiativ över hela världen, där kvinnor och män stickar för fred. Stickningen är central i föreställningen. Förutom att vara en del av kostym och scenografi kommer även akrobatiken att visa prov på exceptionell stickningsförmåga.
För regin står Cirkus Cirkörs grundare och konstnärliga ledare Tilde Björfors, scenografi: Tilde Björfors, Fanny Senocq Ginsburg och Stefan Karlström, kostym: Anna Bonnevier, rörelse: Cilla Roos, mask: Helena Andersson, ljus: Ulf Englund, registöd: Olle Strandberg
Artister: Aino Ihanainen, Matleena Laine, Alexander Weibel Weibel med flera.

Premiär på Confidencen Ulriksdals Slottsteater den 4 juli 2012. Föreställningen spelas till och med den 25 juli 2012.


Knitted Piece utgör del ett i Cirkus Cirkörs nya, tvådelade föreställningsprocess. Efter spelperioden på Confidencen går de under hösten in i en ny konstnärlig process. Resultatet kommer att bli föreställningen Knitting Peace, som får premiär i Marseille 2013 och som därefter kommer att spelas i hela Sverige och Europa.
 
Läs mer HÄR
logo