Skriv ut

Kravallslöjd STICKER UT på Årstafältet

stickpolis.jpg
Kravallslöjd STICKER UT på Årstafältet


Under World Wide Knit in Public Day
(Världsomspännande Sticka Offentligt Dagen) lördagen den 14 juni 2008, arrangerade Kravallslöjd workshoppen Kravallslöjd STICKER UT på ungdomsfestivalen South West Field Festival på Årtafältet i Stockholm.

Med JUMBOSTICKNINGEN togs traditionell teknik till en ny nivå och besökarna fick möta stickning i en helt ny tappning. Workshoppen var öppen för alla och Stockholmspolisen passade på att bättra på sina spetskunskaper.


material.jpg

Till workshoppen sökte sig under dagen närmare 150 nyfikna, som av Kravallslöjds tre handledare lärde sig hur enkelt det egentligen är att sticka. Många av besökarna märkte hur skolkunskaperna i stickning snabbt kom tillbaka. Tillgängligt och enkelt är de gemensamma nämnarna och på marken ligger en resväska som ser ut att exploderat upp av möjligheter. Några ville bara pröva tekniken andra arbetade koncentrerat och målmedvetet tills de färdigställt sitt stickprojekt.

italtet.jpg
franscenen.jpg
motscenen.jpg
erik2.jpg piff.jpg anna1.jpg

Förutom jumbostickning fanns även de vanligare dimensionerna på stickorna tillhanda och för den som inte
viste vad man ska göra av alla gamla kassettband så gavs under dagen ett alternativt förslag.

kassettband.jpg
En stickkamp mellan två av handledarna hölls för att avgöra om vilka som stickar bäst, killar eller tjejer. Påhejade av ungdomar stickade de sig i snabb takt mot mitten. Efter några minuters hård kamp så tog den manliga sidan in på spurten och ett gäng fotbolls killar verkade mycket nöjda med tävlingsresultatet.

stickkamp1.jpg stickkamp2.jpg
besegrad.jpg
Under dagen hjälpte besökarna till med att skapa en ny moderiktig uniform till poliskåren som under högtidliga former överlämnades till två mycket glada representanter från distriktet. polis.jpg

För att läsa mer om World Wide Knit in Public Day klicka här.
Veronica Olofsson