Skriv ut

MÄRKvärdigt samtida avtryck

introSuccén fortsätter
Välkommen till Kravallslöjds öppna textila workshop. Vi bjuder på monogrampärlning med nabbipärlor och målet är att klä in hela pelaren med inspiration ur gamla och nya textila mönsterböcker.

Gratis workshop på Västerbottens museum i Umeå.

 

 

DSC 1560Med inspiration DSC 1547ur gamla och nya textila mönsterböcker startade Kravallslöjd tillsammans med Västerbottens museum en drop in workshop den 20 september som nu fortsätter under hösten 2014 till pelaren är helt inklädd. Här får du möjlighet att utifrån traditionella textila tekniker lämna ditt personliga avtryck med hjälp av nabbipärlor och bli en del i den permanenta utställningen.
Vad anser du bör uppmärksammas?

DSC 1568127 832 pärlorDSC 1706
ska pärlas och pelaren rymmer fortfarande ditt avtryck. Som besökarna får du lämna ditt avtryck, märke, tag, minne, med inspiration från gamla och nya märkböcker, korstygnsmönster eller annat märkbart. Illustrationer pärlas fram med nabbipärlor och fästes sedan runt pelaren med dubbelhäftande limark. På endast en månad har verket växt och täcker nu in en tredjedel av pelaren som mäter 280 cm upp till taket och har en omkrets på 110 cm.

Bakgrund
På Västerbottens museum har en ny permanent textil studieutställning öppnat. Kravallslöjd, som grundades i Umeå, är inbjuden att med hjälp av allmänheten, på en pelare mitt i utställningen, lämna ett samtida avtryck. I utställningen, som är fullmatad med skatter ur museets samlingar, lyfts och medvetandegörs vikten av textil kunskap för både överlevnaden
förr men framför allt för att öka medvetenheten om dagens textila produkter och produktion.

Det blir ett MÄRKvärdigt samtida avtryck. Välkommen!

vbm-logotype

 

 

 

 

 

DSC 1700Workshopen är ett samarbete med Västerbottens museum. Öppettider för workshop och utställning är samma som museets ordinarie öppettider som du hittar HÄR.


Skrivet av:
Veronica Olofsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.