Skriv ut

Slöjd-LAN

ninilan LAN står för Local Area Network och traditionellt brukar det vara datorer man kopplar samman till ett nätverk för att mötas, spela och tävla. Ersboda Slöjdförening ser över gränserna och mellan den 14 och 15 november knöts kontakter istället mellan slöjdare lokalt, där skaparglädjen var centrum i ett Slöjd-LAN som varade i 27 timmar.

Det var en lite gråmulen lördag i Umeå och en perfekt dag att förkovra sig i slöjd och knyta nya bekantskaper. Inne i Ersboda Slöjdförenings lokaler, som visade sig vara större än jag hade trott, mötte mig glada ansikten och en doft av kaffe och skaparglädje.
Deras föreningsverksamhet spänner över ett stort område där träslöjd, silversmide, glasfusing, vävning och textil inriktning är de stora sektionerna. Denna dag var alla verksamheter igång och öppna för den slöjdintresserade att delta i.

lan1 lan3
lan6 lan5

silversmide


Ersboda Slöjdförening är en ideellförening som bedriver många projekt. Från 1 september har de anställt Emil Sandberg, som ungdomsledare. Ett samarbete med bland annat Big Family Cruisers har inletts och detta för att vidga ungdomarnas möjlighet att kombinera sina intressen och umgås via, genom och över gränserna.

emil2 emil


På besök var Caroline Berggren, smyckestillverkare och ungdomsledare.
Caroline är ungdomsledare i Bullmark, som ligger 3 mil utanför Umeå. De senaste 1,5 åren har hon i ett nära samarbete med Ersboda slöjden förgyllt fritiden för barn och ungdomar i åldrarna mellan 7 och 20 år.

caroline2 caroline


Det var ett mycket trevligt LAN och denna typ av arrangemang önskar jag se fler av runt landet.
Att träffas över slöjd är ett fantastiskt sätt att umgås på.
Bor ni i Umeåtrakten eller har vägarna förbi Ersboda Slöjdförening rekommenderar jag varmt ett stopp där, de har aktiviteter varje vardag och på deras hemsida finns mer info om vad de har för aktiviteter.
För mer info klicka HÄR

Den 14 till 15 november 2009 anordnade Ersboda Slöjdförening slöjd-LAN. Veronica Olofsson