Skriv ut

Spinn off – Upcycling, spincycling, recycling

3tussrisKravallslöjd på Fårfesten i Kil
I workshopformat skapades en fusion mellan det traditionella hantverket och det vi FÅR. Under tre dagar gjordes slöjdandet tillgängligt och utgick från vardagliga prylar för att bygga ihop till nya användbara spinnredskap.

 

 

Tillsammans prövade vi gränserna för spinning och nya vågspel såg dagens ljus under Fårfesten som Dj spinoff, spunnet socker och spinning/långdraw med elvisp. Då det inte tidigare gjorts och därmed inte finns någon norm för hur man spinner med elvisp eller LP-spelare var många besökare intresserade av att pröva.

IMG 2936  IMG 2677

IMG 2715  IMG 2720


Vi byggde spinnrockar av LP-spelare, bordsfläktar, lime, klädhängare och cykelhjul. Spinningscykeln kopplas ihop med en spinnrock och när en person trampar så kan en annan spinna. Mer filmat material finns här på Kravallslöjds kanal på YouTube.

IMG 2665  IMG 2685

Hög och tillåtande stämning, spännande dofter och en kavalkad av olika aktiviteter satte rummet och besökarna i kreativ gungning. Det glödritades på spinnrockar och spanns pappersgarn på toasländor. Jumbostickades och kvarnades fram garn.

IMG 2811  IMG 2802
IMG 2757  IMG 2814 
IMG 2732  IMG 2818

Kravallslöjds kostnadsfria workshop gästades av totalt 1417 besökare under Fårfestens tre dagar. På plats hade vi sju av våra bästa handledare: Villy Winther, Lina Jatko, Erik Torstensson, Elina Holmgren, Helena Dahlke samt Mia Lindgren och Veronica Olofsson från CREW.

sr 6 300 300Lokalradion sände Eftermiddag live från vår monter, SVT Värmlandsnytt gjorde ett längre inslag och i lokaltidningarna blev det en förstasida och mittuppslag. 
Lyssna här på direktsändningen, 9,5 minuter, SR P4 Värmland.

Kravallslöjd gästade Fårfesten i Kil 28 februari – 2 mars 2014. 
I ett samarbete med Fåreningen Fårfest i Kil och Region Värmland Slöjd.
Läs mer här om Fårfest i Kil

Skrivet av
Veronica Olofsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.