Skriv ut

UT& INställningar


intro
Utställningen som tog publiken på sängen.


Under december månad arrangerade Kravallslöjd en försäljningsutställning i Slöjdarnas Hus Galleri i Vännäsby, Västerbotten. 17 Kravallslöjdande konstnärer ställde ut och med en stark lokal förankring kryddad med representanter från bland annat Stockholm, Göteborg och Wroclaw i Polen bjöds besökarna på en upplevelse olikt mycket annat.

Vi var tre personer med skilda estetiska ideal och konstnärliga bakgrunder som hängde utställningen under en dag i slutet av november. Tanken med försäljningsutställningen var att samla kravallslöjdare som är aktiva i vårt nätverk, via Internet eller våra workshops. Utställarna har olika bakgrunder, från utbildade konstnärer till slöjdare och filosofer. Gemensamt, tror vi, är intresset inte bara för skapandet utan även processerna bakom; tankar och ord.

IMG_4388IMG_4360
IMG_4391

IMG_4392

Den 27 november, en vecka efter vi hängt utställningen öppnade Slöjdarnas Hus för säsongen och vi bjöd in till vernissage.
Under dagen besökte närmare 300 personer utställningen.
Det bjöds traditionsenligt på cider, salta pinnar och godis men framför allt på en utställning med gränsöverskridande slöjd som utmanar.

vernissage1 vernissage3


vernissage2Reaktionerna har varit blandade; från mycket positiva uttalande, beröm och småleenden till aggression, hot om insändare till tidningen och uttryck som ”Ni kan ju lika gärna ställa in sängar och öppna bordell”.
Lokaltidningen Västerbottningen lockades dit av allt ståhej så nog kan man säga att Kravallslöjd rörde om i grytor och huvuden.

Försäljningsmässigt blev det inte den framgång vi hoppats på. Kanske beror det på förväntningar hos besökare som förväntar sig mer traditionell slöjd.
Den nya slöjden behöver nog få lite tid på sig att hitta in i folkhemmet, om det nu är där den vill bo.


Utställningen ska få nå ut till fler och fortsätter on-line. Varje vecka, med start vecka 4, kommer en av utställarna att presentera sig själv och sina föremål i artikelform vilket ger dig som läsare möjlighet att uppleva föremålen närmare.


Välkommen på nytt IN i vår UTställning och ta INtryck av våra UTtryck på INternet!poster
FörsäljningsUtställningen pågick 2010-11-27 till 2010-12-23 och lockade närmare 3000 besökare.


Utställarna var:
J.E. Alexis                

Lillemor Elfgren     
Ingrid Esbjörnsson    
Ringvor Gustavsson    
Linda Holtne         
Maria Kamfjord     
Mia Lindgren        
Hilda Lindström     
Linda Lundström     
Veronica Olofsson     
Anna Palm     
Jean-louis Prost     
Kamilla Svanlund
Erik Torstensson
Johan Trolin
Hanna Widman
Villy Winther

Den hängdes av:

Anna Palm
Erik Torstensson
Veronica Olofsson

Affischen skapades av:

Jonny Nylund