Skriv ut

Workshop om offentliga rummet

Pärlplattor - Slöjd på Kravallslöjd Stickgraffiti börjar bli ett allt vanligare fenomen. På flera platser runt om i landet och världen kan man se små och stora stickade alster runt stolpar, cyklar, skulpturer, bänkar, träd m.m. Kravallslöjd ordnade i helgen en workshop i Skövde med stickgraffiti, pärlplattor och jumbostickning. Syftet var att genom hantverket diskutera tillgången till det offentliga rummet, vem och vad som får ta plats.

Vädret var emot oss men några tappra själar hade trotsat snöyran för att sticka och lägga pärlplattor tillsammans. Verken tillverkades utifrån allvar, humor och bara vackra att se på. Pärlplattor med texten ”Pred 12:12” och ”Ta mej om du kan” får en att fundera vidare.  Vem är denna ”du” och denna ”mig”? Av vem och varför kommer någon kanske bli tagen? Är det en lek eller är det allvar?

deltagare - Slöjd på Kravallslöjd jumbostickning - Slöjd på Kravallslöjd

Och kanske passar den sistnämnda fråga att ställa sig även vad det gäller stickgraffiti. Lek eller allvar? Under dagen samtalades det bland annat om betydelsen av slöjdande, de tomrum som uppstår i hjärnan och gör att nya kreativa tankar kommer igång, effekten av stickgraffiti och varför det behövs, om det behövs?
Nu - Slöjd på Kravallslöjd Pärlplatta under konstruktion - Slöjd på Kravallslöjd

Workshop med Stickgraffiti var ett samarbete med Västra Götalands hemslöjdskonsulenter.
Arrangemanget hölls lördag 20 februari 2010 i Skövde.


Anna Palm