Skriv ut

Konst och Hantverksutställning i Umeå

IMG_6808 Konst och Hantverksutställningen i Umeå arrangeras av LO:s kulturgrupp i samarbete med ABF. Över hundra verk samsas om utrymmet i utställningslokalen och visar på ett stort intresse för skapande.

För 26:e året samlas personer med skapande som gemensam nämnare för att visa upp sina alster för allmänheten. Verken tillhör medlemmar i LO:s kulturgrupp samt deltagare av cirklar inom ABF.

IMG_6809 Det flesta verk som visas är målningar av skilda karaktär, uttryck och teknik. Tavlorna pryder alla fyra väggar i lokalen i flera rader ovan varandra. Tre glasmontrar finns placerade i rummet och även de är fyllda till bredden. Keramik, glas, smide, trä och textil.


Skaparglädjen tycks det inte vara någon brist på och det är roligt att föreningarna lyckas visa på både mängd och bredd. Imponerande är också att de lyckats få tillgång till en sådan central lokal som Tonsalen på Folkets Hus i Umeå är.

IMG_6811 IMG_6818

IMG_6805

Föremålen i montrarna försvinner dock i massan och hantverket ges i relation till konsten inte likvärdig plats i rummet. Mängden tavlor ger däremot ett speciellt intryck, och en känsla av kollektiv och likvärdighet dem emellan infinner sig. Helhetsintrycket är att alla får lika mycket… eller kanske lika lite plats…

Utställningen pågick 4-9 april 2009
Visitationen gjordes måndag den 6 april.
Anna Palm