Skriv ut

LAGOMBRA

Lagombra 4 foto gkAnders Jakobsen/Lagombra har myntat begreppet radikalslöjd och med en tydlig samhällskritik vidgar hans konst gränserna i en mer etablerad svensk formtradition.

Nu är han aktuell på Gustavsbergs Konsthall.
LAGOMBRA: OBSTACLE COURSE
9.11.2012 – 6.1.2013
Anders Jakobsen,  eller "Lagombra", som är hans artistnamn har gjort sig känd för formgivning som är rotad i svensk slöjdtradition men som också har en tydlig samhällskritik. Hans formgivning har lett till att han precis har fått Konstnärsnämndens stora 10-åriga stipendium.

Lagombra 1 foto GK

Hans arbetsmetod och estetik har varit föremål för en medial diskussion om smak och gränsöverskridanden under en längre tid, men uppmärksamheten till trots är detta första gången som Lagombra presenteras i en soloutställning. Gustavsbergs Konsthall expanderar under hösten för att ge Lagombra utrymme att fullt ut genomföra en monumental gestaltning. Arkitektur, slöjd och träningsredskap sammanförs i en platsbygg hinderbana där besökarna erbjuds en helt ny form av fysisk konstupplevelse.
Utställningen presenteras i den tillfälliga utställningslokalen Gustavsberg Konsthall Satellit och pågår parallellt med konsthallens ordinarie verksamhet. Den sammanfaller också med Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds 100-årsjubileum och bidrar till diskussionerna kring samtida slöjd. LAGOMBRA: Obstacle Course stödjs av Kulturbryggan, Värmdö kommun och Gustavsbergs Hamn AB.

Klicka på Gustavsbergs Konsthall eller facebook och läs mer:

 logofacebook logo

 

 

 

logo2
Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist recenserar utställningen "Obstacle course" på Gustavsbergs konsthall. 

Information hämtad från Gustavsbergs Konsthall samt SVT.
Skrivet av:
Veronica Olofsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Veronica Olofsson