Skriv ut

Midvinterfest i Skogen

introJust nu pågår årets Midvinterfest för fullt på Bohusläns museum i Uddevalla. Ett sextiotal slöjdare och konsthantverkare deltarUtställningen invigdes med tal av Lars Petterson som är hemslöjdskonsulent i Örebro och en av författarna till boken Slöjden börjar i skogen. Det böjds även på dans i form av det improviserade verket Bortom Mittemellan, med bland andra Christian Hüls och Maria Olsson.

stock1

handdockor


Årets tema för Midvinterfest är ”Skogen”. Själv tolkade jag detta genom att göra tre tovade soffkuddar i form av stockar. För varje stock använde jag olika tekniker, som mosaik och nuno, eller mängder av olika fibrer och ulltyper för att skapa stam-liknande texturer. Målet var inte att göra en imitation utan snarare vad jag kallar för en ”inspirerad textil”; ett verk som i första hand är textilt, sömmar får gärna synas och mönster kan förenklas.

 

 

 

GarnskogUtöver stockarna har jag spunnit några härvor skogigt garn i gröna nyanser bestående av  lockar, alpacka mohair och silke i olika kvaliteter.  
Sedan förstås även skogens djur i olika former, handdockor, tavlor och grodor.

Alla som är med och ställer ut turas om att vara på plats och vakta den. Detta tycker jag är en av de stora behållningarna eftersom man får träffa både besökare och kollegor/medutställare. Möten som leder om samtal till allt från materialval, bra garnaffärer, utställningsteknik och skapandets förutsättningar.

Midvinterfest pågår till den åttonde januari 2012.

Skrivet av:
Erik Torstensson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Erik Torstensson