Skriv ut

Sätergläntan - Hemslöjdens gård.

hus.jpg

Sätergläntan -Hemslöjdens gård.


Cirka sju kilometer från Leksand ligger Insjön. Säger man Insjön tänker många på Clas Olsson, men det finns trevligare ställen att besöka i Insjön.
Högst upp på Knippboberget ligger nämligen hemslöjdens
”Mecka” – Sätergläntan.

 

Sätergläntan är en mötesplats för alla slöjd och kulturintresserade.
I en naturnära miljö bedrivs det året runt kurser i slöjd och hantverk.


Närheten till naturen med den vackra utsikten från berget och vackra dalaröda hus ger inspiration till både gammal och ung att lära sig hantverk och skapa nytt.


Här kan man läsa både ettåriga kurser och kortare veckokurser. Bland de ettåriga kurserna finns att välja mellan vävning, trä, sömnad och smide och man lär sig ett traditionellt hantverk från grunden.
Det folkliga är hela tiden en inspirationskälla i skapandet och för att hitta inspiration kan man alltid besöka gårdens egna bibliotek som är fullt av böcker med slöjd, hantverk och design. När man gått ett år kan man söka ytterligare ett år för fördjupning inom sitt valda hantverk eller prova på någon av de tre andra inriktningarna.
Bland de korta kurserna finns det ett stort urval av kurser som t.ex. vävning för nybörjare, pilflätning för trädgården, maskinstickning, återbruksslöjd, smida lås, skrädderi mm.

Som kursdeltagare på både de korta och de ettåriga kurserna bor och äter man på gården. I köket lagas all mat från grunden med en inriktning på ekologiska och närproducerade råvaror.
Gården har också en egen butik. Där kan man hitta material, verktyg, litteratur och slöjdhantverk.

 

 

bild1.png

Sätergläntan Sök nu!

 

Är du intresserad av att besöka Sätergläntan och se vad som händer på gården?

Läs mer om skolan på deras hemsida Länk.


Skrivet av Hillevi Svensson