Skriv ut

Slöjdlinjen håller öppet hus.


grind.jpg

Slöjdlinjen håller öppet hus.

Vindelns folkhögskola öppnade dörrarna och bjöd in till en heldag med utställning, prova på verkstad, café och livemusik för att nämna några av alla programpunkter.
 

Slöjdlinjen är en ett till två-årig utbildning i trä där eleverna får grundläggande kunskaper i träslöjds och hantverkstekniker. Här börjar man från början och trycker på vikten av att få arbeta med trä från början. Eleverna får hämta ämnena i skogen, arbeta i rått material med enkla verktyg för att få en god känsla för hur det levande materialet bäst ska förädlas.
På Slöjdlinjen går 22 elever och idag öppnade de dörrarna och gav allmänheten möjligheten att se vad som under året skapats och informera om skolans utbildningar och den nya kursen i Byggnadsvård.

monicajohansson.jpg  clarabostrom.jpg   kerstinkarlsson.jpg noaklarsson.jpg 
emilwalterholm.jpg  idasafstrom.jpg   mikasuominen.jpg


skaparlustbarbroludvigsson1.jpg  En av skolans deltidskurser, Skaparlust hade även de en utställning.
Målning, teckning, keramik, betong, mosaik och trä är några av de ämnen som under våren används till att skapa fantastiska föremål. Skaparlust visar i en utställning resultaten av personlig utveckling. Deltidskursen i konst och hantverk ger tillfälle att prova på och utveckla sitt skapande i eget tempo.
 
 

Besöket på Vindelns Folkhögskola gjordes den 17 maj, dagen då solen sken, musiken och doften av tjärbränning lindade in hela evenemanget i en gedigen atmosfär.Veronica Olofsson