Artiklar

Skriv ut

Kravallslöjds skribenter

Här listar vi våra återkommande skribenter.

Kravallslöjd
Anna Palm Anna Palm 24 år, bosatt i Umeå.
Det är jag som är Anna Palm och jag ska bli museitant när jag blir stor. Jag studerar i Umeå och försöker i den mån det går att hantverka i pauserna.
Efter gymnasiet har jag pluggat på folkhögskola med inriktning sömnad och under min tid på universitetet har jag läst textila uttryck, konstvetenskap och nu museologi.
Jag vill att ni (eller vi) med intresse för slöjd, hantverk, formgivning ska ta plats med verk och åsikter i debatter, i utställningshallarna, i media och i samhället.
E-Post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kravallslöjd
Petra Svensson Petra Svensson 24 år, bosatt i Göteborg

Pluggar sista året till master i offentlig förvaltning i Göteborg, och fascineras av att detta så torrt klingande ämne kan vara så intressant. Varierar detta med tyskastudier, mitt jobb som slottsguide samt textilt fixande. Gillar färger och kontraster, både i livet och i slöjden. Och tycker att smart hantverk och design är kul.
Tidigare har jag läst sömnad på Sätergläntan, arbetat som guide på olika museum, pluggat litteraturvetenskap och seglat på Ostindienfararen.
Jag tycker om att teoretisera/filosofera kring det mesta, och min teori kring slöjdens beskaffenhet är: kreativitet är något obundet av tid och universellt. Slöjden är därmed den direkta öppna kanalen till andra tider och platser.

E-Post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kravallslöjd
Lillemor Elfgren. Lillemor Elfgren, 27 år, bosatt i Vännäsby.
Jag är hon som nästan blev gymnasielärare men istället valde den svårare vägen och blev historiker och textilhantverkare. Jag jobbar främst med stickat, men även vävning, sömnad eller vad som för stunden är roligt.
Sedan 2006 driver jag mitt eget företag, Limmo-design, där jag försöker hålla drömmen om att åtminstone delvis kunna försörja mig på mitt hantverk vid liv. Övrig tid är det vikariejobb inom skola, barnomsorg och museum som betalar mina räkningar.
Jag hämtar inspiration och idéer allt ifrån tokigheter som ploppar upp i min skalle, till tatueringar eller 1800-talsfälltäcken.
E-Post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Hemsida: Limmo-design.se

Kravallslöjd
Karolina Svensson Karolina Svensson 29år, bosatt i Linköping
Personen bakom klädmärket Orkan Lia är jag. Karolina Svensson, 29år. Jag kommer ursprungligen från Gullringen utanför Vimmerby men har under de senaste 10åren bott i både Norge, Göteborg och skåne. Jag har alltid varit kreativ och pysslat, sytt och ritat, men för 4 år sedan var det bara ett intresse. Det var då jag av en slump hamnade på en utbildning i design och sömnad. Jag blev helt såld och jag bestämde mig för att statsa på sömnad 100% och flyttade till Linköping och startade Orkan Lia.
Nu 2 år senare är Orkan Lia ett snabbt växande designföretag med den unika affärsidén Klädabonnemang, tjänsten där man får måttsydda designplagg direkt hem i brevlåda!
Orkan Lia är det bästa och roligaste jag har gjort trots att jag slitet ca 14 timmar per dag 7 dagar i veckan.
E-Post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kravallslöjd
Hjalte Stranén Hjalte Strandén 30 år, bosatt i Göteborg.
Jag har efter avslutade studier lämnat Umeå och bor nu i Göteborg. Men om tillfälle ges företar jag mig även utfärder till andra städer. Jag trivs bra här nere och stannar nog ett bra tag till gissar jag. Just nu är det mest tecknande och fotograferande som gäller när det finns tid över. Men jag hoppas komma igång med annat framöver. Saker som har legat i träda ett tag nu är träsnideriet och ”pärlandet” bland annat.

Det vore ju tufft om jag kunde slå världen med häpnad genom min kreativitet. Jag leker med tanken på att bygga något stort och malplacerat i papier maché. Kanske en gigantisk figur föreställande Idi Amin?
E-Post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kravallslöjd
Mia Lindgren Mia Lindgren 24 år, bosatt i Linköping
Efter att ha avslutat min tid på Högre Hemslöjdsutbildningen, HV skola i Stockholm så bygger jag nu på det med Företagsekonomi  i Linköping. Huvudintressen ligger på utåtriktad slöjdkommunikation samt det skrivna ordets betydelse för slöjden.
E-Post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Kravallslöjd
Veronica Olofsson Veronica Olofsson 28 år, bosatt i Umeå
Till vardags är jag glamourös lokalvårdare och som privat benämner jag mig textilkreatör.
Jag har alla järn i elden på samma gång och lever efter filosofin att när man ska till och smida så är det lika bra att slå på stort. Jag tycker det är roligt att besöka personer, platser och evenemang för att sedan skriva om det. Jag är intresserad utav kultur, hantverk och hempiffing. Om några år ser jag mig själv som högavlönad kulturarbetare.
E-Post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ...
Hemsida: VeODesign.se
Kravallslöjd