Presentation av bloggare

Skriv ut

Åsa Ganell, blogg v.19

Åsa Ganell
Redan i gymnasiet så visste jag att det var färg, form och hantverk jag allra helst ville syssla med, och i egen regi – men det vet ju alla att det kan man inte leva av… och åren gick med arbete ’i närheten’ av det jag helst ville göra.
År 2004 såg jag nunotovning för första gången, i Nya Zeeland, och visste genast att det var ’nu eller aldrig’. Det HÄR hantverket slog an alla strängar hos mig. Tanken slog rot ordentligt och 2007 så startade företaget ’ganell’ sin verksamhet.
Mitt samlande av olika studie- och yrkeserfarenheter genom livet  bidrar till att jag nu titulerar mig ’diversearbetare i textil, färg och form’ – och tankens kraft blev handens verk!
www.ganell.se

Skriv ut

Sandra Olsson, blogg v.18

Sandra Olsson, blogg_v18
Jag är en kreativ, nyfiken och medkännande varelse från Norrland som för närvarande längtar ihjäl mig till våren och skogen.
Under namnet Oknytt skapar jag smycken, kläder mm från återvunnet material som plastskedar, ylletröjor, knappar och allt vad min fantasi kan arbeta med. Detta är mitt lilla bidrag till kampen att återinföra ekologisk hållbarhet i vår hysteriska konsumtionsvärld.
Jag bloggar också om kreativitet och återbruk på: http://oknytt.wordpress.com

Skriv ut

Dödergök, blogg v.17

Dödergök vecka 17
Det är alltså jag som är den där Dödergök. Jag är en snart 30-årig stickgalen kurbitskramare från sköna Dalarna med en förkärlek för det vackra och vemodiga här i livet. Jag tänker blogga om det som inspirerar och berör mig.
I vanliga fall bloggar jag om hemslöjd popmusik och fågelsång på http://dodergok.blogspot.com/

Skriv ut

Stina Persson, blogg v.16

Stina Persson
Jag är 25 år och kommer från Burträsk i Västerbotten. Sedan två och ett halvt år tillbaka bor och studerar jag i Stockholm. Jag är student på Konstfack. Detta är mitt tredje och sista år på kandidatutbildningen vid institutionen Keramik och Glas. Innan Konstfack läste jag keramik två år på folkhögskola.
Mitt bloggande kommer att handla om min  vardag och utifrån den, tankar kring kreativt arbete, min utbildning, konsthantverk, framtiden mm.

Skriv ut

Emmelie Cedergren, blogg v.15

Emmelie Cedergren
Hej hej,
Det är jag som är Emmelie a.k.a. Indiehands.
Normalt sett bloggar jag på: http://indiehands.blogspot.com
Jag är en 23-årig pysseltokig stickerska som egentligen ska bli socionom. En filt, ipod och mina stickor förgyller vardagen. Många tror att jag har en inneboende tant, men de blir förvånade när min stickning ofta handlar om vantar med annorlunda motiv.
Under denna vecka har jag tänkt att göra något helt nytt med annorlunda material.
Välkommen att följa min process.
Mvh Emmelie

Skriv ut

Teresa Jacobsson, blogg v.14

Teresa Jacobsson
Hej
Jag heter Teresa Jacobsson och är snart 20 år.
Jag går för tillfället den grundläggande konstutbildningen på Umeå konstskola, och gör sådant man gör mest på en konst-skola. Målar, Tecknar och testar allt som går att testa.
Lär mig leva livet som fattig studerande och trivs rätt så bra med det.

Skriv ut

Maria Carlander, blogg v.13

Maria Carlander, blogg.v13
Det är jag som är Maria, a.k.a fröken c.
En smygpretto hobbyfilosof, ordälskande pennkramare, resfebrig iväg-längtare och stickhållande garnknarkare. En anonym garnspridare och motvilligt förtjust bloggare med allmänna hybris-tendenser. Umeå är mitt hem när jag inte bor i min ryggsäck, stickorna sitter i mina händer så ofta det går. Det resulterar i mössor, vantar, sjalar och en hejdlös massa tovade tofflor.  

Jag bloggar på http://froken-c.blogspot.com

Skriv ut

Lars Pettersson, blogg v.12

blogg_v12
Jag är född 1959 och bor sedan tre månader i Bergslagen strax utanför Nora. Efter tjugo år i en liten levande jordbruksby utanför Vingåker i Sörmland har jag bytt min livsmiljö från ett kulturlandskap mot ett annat. Västra Sörmland är präglat av småskaligt jord- och skogsbruk. I Bergslagen har bergsbruket satt sina spår i landskapet. I mitten av åttiotalet gick jag på Vindelns folkhögskola på den tvååriga träslöjden. Sedan dess har jag kombinerat mitt eget slöjdande med arbete som hemslöjdskonsulent, först i Västerbotten, sedan i Sörmland och nu i Örebro län. När jag slöjdar gör jag ofta askar och burkar. För det mesta tillverkar jag dem i svepteknik eller som krympkärl. Vanligtvis målar jag dem, men ibland lämnar jag en skuren yta obehandlad. Krokiga ämnen täljer jag gärna skedar och slevar av. Jag har stor respekt för kulturarvet och värderar kunskaper om material och hantverksmässiga tekniker högt.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor