Skriv ut

Gran i tak, Favorit i repris

Julgran i tak Tillhör du dem som inte gillar den traditionella julen, men ändå har liiiite svårt för att bryta dig loss från hela spektaklet? Då kommer här en hjälp för dig, vi kan kalla det ett litet steg i rätt riktning, ett slags avvänjningsknep.

Det här kan även passa för dig som bor i en litenliiiiten lägenhet och har otroligt dåligt med plats. Eller dig som lever på spagetti-och-ketchup-diet för att slantarna i plånboken knappt räcker till. (Det här börjar låta som en lösning på det mesta, jag vet.. Det kanske inte hjälper mot alla problem, men jag lovar att det hjälper mot ovanstående iaf.)

Vad handlar det om då? Jo. Jag var ute och högg en sånn där extremt traditionell julgran igår. Firandet med familjen kräver att vissa traditioner hålls vid liv. När vi skulle ta in granen kapade vi av några grenvarv längst ner, för att korta av den lite. Det var då som visionen slog mig till marken! Eller så var det en köldknäpp, men hur som helst, jag kom på lösningen till alla de problem jag rabblade upp i början. Jag sågade sedan loss ETT enda grenvarv på granen, och tog in det i verkstan. Där skruvade jag i en krok centrerat i mitten av stammen och sedan var det största jobbet gjort. Det som återstod var att skruva upp en krok i taket, dekorera mitt lilla grangren-varv med några julgranskulor etc, och sedan hänga upp hela installationen i taket. Nu slipper den trångbodde trängas med granen, den traditionströtte (finner vi måhända ett helt gäng kravallslöjdare i denna kategori?) kan glädja sig åt en extremt liiiiten samt väldigt alternativ julgran och den fattige slipper lägga ut pengar på en stor gran och en massa julpynt. Tänk er förresten synen på granförsäljaren när ni går dit och frågar om ni får köpa det nedersta varvet på den finaste granen han har. Haha. God Jul på er kravallslöjdare...

Julgran på vägg

Skrivet av:
Johan Trolin
www.johantrolin.se
Anna Palm