Skriv ut

Krönika över Kravallslöjds första år

Ett kravalligt år

Kan man modernisera ordet och begreppet slöjd? – En av alla frågor som vi, grundarna bakom Kravallslöjd, ställde oss när vi jobbade dag och natt för att bli klara med sidan tills 19 april 2007. Idag, ett år senare, vet vi att det går och har gjorts. Vi hittade precis det som vi letade efter. Vi hittade likasinnade, män och kvinnor, (tjejer och killar om man så vill) som, precis som vi, har ett behov av att uttrycka sig genom att skapa med händerna.

Så vad har egentligen hänt under Kravallslöjds första år?


Vi gjorde debuten på Riksföreningen för Handvävnads årsmöte i Umeå samma dag som Kravallslöjd släpptes. Det gjorde oss kända inom vävkretsar och en av grundarna, Veronica Olofsson, blev intervjuad av Västerbottenskuriren.

Det känns som att vi smög oss in. Ordet Kravallslöjd gick från mun till mun för att ganska snart nå Stockholms stads Kulturförvaltning och vi slog igenom med dunder och brak på Ung 08-festivalen i augusti 2007. Under festivalen hade vi över tusen besökare i våra två tält och disktrastryck var den populäraste aktiviteten bland ungdomarna. Strax innan Ung 08-festivalen startade också Föreningen för driften av Kravallslöjd.

Kravallslöjd har självklart rört om lite i grytan och många undrade om vi tänkte konkurrera ut föreningar som Riksförbundet Unga Slöjdare. Självklart inte! Vilket vi helt klart tycker att vi visat då vi inte driver samma slags verksamhet.

Publicitet är alltid trevligt och vi har synts och hörts lite varstans under året. En intervju skedde i Radio Halland av lokalkända reportern Göran Frost som hade läst om oss i Västerbottenskuriren. Reportage har även kunnat läsas i tidskriften Hemslöjden och i Slöjdforum som är lärarförbundets facktidning. Före Ung 08-festivalen passade vi även på att skicka in ett tips till p3 när de efterlyste aktiviteter som skulle äga rum till helgen. Hela Sverige fick på det sättet höra att Kravallslöjd skulle till stan.

Hösten har handlat mycket om att få igång skrivandet och utveckla sidan. Utseende och funktioner har bytts ut i omgångar och vi har jobbat hårt på att få folk att vilja synas – gratis reklam kan väl ingen tacka nej till tycker vi.

Under våren har vi mognat och funderat på hur vidareutvecklingen för Kravallslöjd ska se ut. Detta kommer snart att visas sig och vi hoppas att det kommer vara till belåtenhet.

Vi vill avslutningsvis tacka alla medlemmar och alla övriga som gör Kravallslöjd till en av de mest välbesökta sidorna inom sitt område. Dessutom ett stort tack till alla som har skrivit artiklar, medverkat som bloggare eller deltagit i artiklar kring veckans pryl och som hantverksprofiler.

Med önskan om lycka och välgång
Veronica Olofsson, Mia Lindgren, Jonny Nylund och Hillevi Svensson

Hillevi Svensson

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor