Skriv ut

Nyårsfest

ny1 (small).jpg
I slutet av september damp det ner ett brev i brevlådan, lite slarvigt adresserat till min sambo Andreas. Brevet visade sig innehålla en inbjudan till en nyårsfest. Ni hälsas hjärtligt välkomna på nyårskalas med Vikingatema.

Utan avsändare. Lite frågande undrade vi vem som skickar en inbjudan till en nyårsfest så tidigt och temat, vad tänkte de där? Vår första och enda slutsats var att det var någon av min sambos gamla kompisar, eftersom vi tidigare i våras fick en liknande inbjudan utan avsändare som vi lyckades luska ut vem det var och det var inte en fest vi ville gå på. Så nix tänkte vi, vi slänger nog den inbjudan. Den hamnade långt ner i tidningshögen.

I mitten av november hjälpte vi min ena syster att flytta, på kvällen när vi kommit hem sa Andreas. – Du Hillevi, jag såg att din syster hade en likadan inbjudan till nyårsfesten, fast de hade ett annat tema på sin, schlagertema. Något lurt var i görningen här alltså! Jag ringde syrran och frågade om hon visste något om vem som arrangera det hela. Det visste hon inte, men hennes kompisar var också inbjudna. Lurt! Så det var ju bara att leta fram inbjudan och anmäla sig.

Efter att jag sedan hört att min andra syster med familj också var ”bjudna” och deras vänner också var slutsatsen att det säkert var hennes ide´ alltihopa vilket hon har erkänt och allt eftersom så misstänker jag även min andra syster. Men svaret får jag på nyårsafton.

Så var det då det här med temat. Min sambo är med all säkerhet anledningen till att vi fick vikingatemat. Så hur ser en viking ut? Det enkla hade varit att åka till leksaksaffären och köpa en plasthjälm med två horn på och ett svärd. Men det hade de förstås inte. Vikingatiden ligger väl ganska nära medeltiden tänkte jag, jag är inte insatt i historia på den sidan av 1500-talet.

Som alltid drar man ju ut på saker och ting till sista minut och söndag kväll är läget såhär: jag kom på att jag har en bok i dräkthistoria och hittar en bild på hur man var klädd på vikingatiden. Jag hämtade min medeltidsdräkt hemma hos mamma, ganska lik ändå. Jag inhandlade i lördags linnetyg och har tagit mått på min sambo. I morgon måndag/nyårsafton ska jag tillbringa min dag framför symaskinen. Festen tror jag kommer bli jättekul med ca 70 gäster, mat, dryck och fyrverkerier.

100_0026 (small).jpg
 100_0022 (small).jpg 100_0030 (small).jpg


På nyårsdagen får ni se resultatet och lite festbilder i forumet under rubriken färdiga resultat.
Länk 


Skrivet av Hillevi Svensson