Skriv ut

Recycle design - Återbruk

Recycle Design

I höst startar Eskilstuna folkhögskola en ny utbildning med det fantasieggande namnet Recycle design - Återbruk. Det är en kurs för alla som tror på hållbar utveckling och som vill använda sin fantasi till att skapa nytt av gammalt.

I Munktellområdet, i en av de gamla verkstäderna, ska folkhögskolans nya kurs inrymmas.
Idén att skapa en folkhögskolekurs på temat recycling kommer ursprungligen från Janne Brandt, konstnär, lärare och projektledare på akademin för innovation, design och teknik på Mälardalens högskola.
Detta är en bred utbildning, som vänder sig både till hemmafixaren, som har återbruk mer som hobby, och till dem som redan nu vet att de vill fortsätta till högskolan.

Kursen är två terminer lång och rymmer både teori och praktik. Materialkännedom, hållbar utveckling och produktutveckling är tre tunga ämnen på schemat.
En del av målet med utbildningen är att ge deltagarna möjlighet att helt konkret ta fram nya produkter av återvunnet material. Fantasiträning tillsammans med konstnärer, hantverkare och industridesigner är också en viktig del av utbildningen.

Folkhögskolan delar lokaler med föreningen Remade Sweden,
Länk. Här kommer det att finnas möjlighet att sälja produkter, ha utställningar, byta idéer och skapa nätverk tillsammans med andra återbrukare.
Kursen är studiemedelsberättigande. Det kommer att finnas möjlighet att parallellt med folkhögskolekursen läsa en högskolekurs på 7,5 poäng på Mälardalens högskola.

Behovet av utbildade industridesigners som har ett hållbarhetsperspektiv bara växer.


På skolans hemsida Länk finns mer information och ansökningsblanketter. Sista anmälningsdag är 30 maj.
Skrivet av Eva Svensson