Skriv ut

Slöjd som förför

Sol_och_vg_Foto_Mia_LindgrenKravallslöjd har på mystiska vägar kommit över ett av förförelseslöjdens offer och hens berättelse som tydligt visar metodens effektivitet. Läs och begrunda. Kanske har du varit med om något liknande själv, kanske utövare även du förförelseslöjd? Dela med till oss andra av dina eller andras eskapader. Här kommer Britta Westerbergs berättelse:

 

När förstod jag att jag blev utsatt för förförelseslöjd? Jag hade nog haft det på känn ett tag men förnekat det effektivt genom förklaringar som ”mig kan man inte lura, jag känner igen en förförelseslöjdade när jag ser en - jag har ju för bövelen varit en själv!”

Det började med att han bjöd hem mig på visning av stickmaskinen, en inbjudan som det under inga omständigheter går att tacka nej till. Han bad mig innan att komma på ett lämpligt mönster till en halsduk. Kanske började jag här misstänka något och i ett försök att undvika att falla för hans knep så avstod jag från mönsterfunderingen och kom tomhänt till vårt möte. Skämdes en smula när jag såg hans oskyldiga uppsyn. Han var ju så söt, hur skulle han kunna ha någon baktanke med allt? Han vill såklart bara visa upp sin maskin. Så; vi hittar ett redan gjort mönster i datorn och stickar halsduken i maskinen. Allt flyter på bra, vi håller oss på 190 maskors avstånd från varandra och jag är lugn. Jag tänker: ”Han försöker inte lura mig, han är bara en genuint stickintresserad kille som lär mig maskinsticka på ett strikt undervisande platonskt vis”.

Ända fram till avmaskningen. I samma sekund som första maskorna lösgjorts från maskinen på våra respektive ändar av halsduken gick det upp för mig att vi 93 avmaskade maskor var senare skulle mötas på mitten av halsduken i sann lady och lufsen- anda. Jag påtalade det lustiga i den annalkande situationen och han konstaterar att vi kommer bli tvungna att kyssas när vi möts på mitten.

Det var nog då jag på riktigt började ana ugglor i mossen Jag hade dittills intalat mig att jag har öga för när det finns en tanke bakom en killes beteende. Herregud, jag har ju varit förförelseslöjdare själv, klätt in otaliga snusdosor i tyg till mina offer. Även om mitt snusdoseinklädande mest genererade skeptiska ”du har för mycket fritid tjejen”- leenden, tycker jag mig ha koll på hur man urskiljer förförelseslöjdande från vanligt, oskyldigt slöjdande. Med andra ord – jag har vistats för mycket på förförar-sidan för att jag skulle anse att jag själv riskerade att själv bli utsatt för förförelsen.

Men när han så en vecka senare motvilligt lät mig läsa sina tidigare blogginlägg med tydliga beskrivningar av förförelseslöjdens teknik kunde jag inte längre blunda för sanningen: Jag har blivit utsatt för förförelseslöjdande. Vad värre är: han lyckades.

 

Läs mer om förförelseslöjd i Kravallslöjdsbloggen. Klicka på länken nedan:
http://www.kravallslojd.se/s2/Presentation-av-bloggare/stefan-andersson-bloggare-v33.html

 

 

Skrivet Av: Britta Westerberg