Slöjdkarameller 2010
Vad minns vi av 2010? OS-mössa, prinsessbröllop, historiskt val... Här kan Du som behöver friska upp minnet läsa om vad som hänt på Kravallslöjd under 2010.
Under våren 2010 var vi i CREW ganska upptagna med att fundera över begreppet Queer. Anna Palm gjorde en förklarande artikel om queer stickning och Erik Torstensson recenserade utställningen Lost and Found: queerying the archive som visades på Bildmuseet i Umeå.
I maj gjorde Veronica Olofsson och Mia Lindgren ett besök i Östersund och fick en "andlig" guide till stadens kulturliv. När vi var i stan passade vi på att titta in i Storsjöhyttans glasbruk och på Woolpower som levererar varma ulltröjor till många hantverkare.
Under sommaren åkte Mia Lindgren till Berlin för att besöka Bauhaus Museum och bli drabbad av Paul Klee. Samtidigt deltog Hanna Mattissons på slöjdlägeret Balders möte i Skåne.
”En äldre som ständigt är 25 år” frågar sig under året varför inte fler yngre är med i länshemslöjdsföreningar. Hillevi Gunnarsson analyserar textil konst i Göteborg. Lillemor Elfgren funderar över det omoraliska garnet. Siw Olofsson besöker världens enda tantmuseum. Och Jonny Nylund (som sköter hela Kravallslöjds teknik) tipsar om användbara slöjdappar till mobilen.
Många har kunnat ta del av föredrag och workshops med Kravallslöjd under året. Exempelvis Stickgrafitti och offentliga rummet i Skövde, Slöjdbiennalen i Linköping, Rookie i Skövde eller Slöjd + Sport i Umeå.
Året avslutades med första Kravallslöjdsproducerade utställningen i Vännäs under december månad. Under våren kommer de som deltog på utställningen att presentera sina verk så Du som hittade Dina julklappar på andra ställen har en chans att se några av verken.
Tack till alla er som läst, bloggat, skrivit och kravallslöjdat under 2010!
Vi hoppas att Du även fortsättningsvis ska trivas och inspireras hos oss. Under det nya året kommer vi ge smakprov på slöjdens idoler och förkroppsligad ull.
Hälsar Kravallslöjd CREW
Erik, Mia, Veronica, Jonny och Anna