Skriv ut

Slöjdporr

slojdporr1

Vi är tre personer som just nu arbeta med ett projekt som handlar om slöjdporr. Ni vet slöjdporr, den där känslan av att man bara måste slöjda, måste ta på slöjd. 

 

Det är eftermiddag, jag är nyss hemkommen från skolan och slår på datorn. Jag börjar som vanligt med att öppna alla slöjdbloggar jag följer i en lång rad upp i webbläsarens fönster.
Jag börjar långsamt beta av en och en.

Mitt sinne fylls av välsvarvade skålar, vackra vävnader, underbara stickade vantar. Jag känner mig lugnare och lugnare ju fler bilder som kommer mot mig, jag kommer in i en meditativ stämning som jag känner igen från förr. Det är nu det börjar, jag vet att de bilder jag kommer att se nu när jag börjat slappna av kommer att beröra mig mycket.

slojdporr2Nästa bild som kommer upp är på ull som spinns till en tråd. Det blir nästan för mycket, jag vill vara där, jag vill ta på ullen, jag vill vara den som med vackra, skickliga händer får ta hand om ullens mjukhet och lätta fukt. Känslan växer sig starkare och starkare ju fler bilder jag ser på hur ullen rytmiskt formas till det som skall bli det vackraste av garner. Garn som blivit till av lust. Jag vill, nej, jag behöver ta på ullen. Nu. Snabb reser jag mig upp, nästan febrig av längtan. På stadiga, men samtidigt darriga ben, går jag genom rummet, fram till garderoben.
Jag drar längtande fram min säck med ull och öppnar påsen med darriga händer. När händerna får sjunka ner i ullen och lukten letar sig upp i näsan är jag äntligen på rätt plats igen.


Vi är tre personer som just nu arbeta med ett projekt som handlar om slöjdporr. Ni vet slöjdporr, den där känslan av att man bara måste slöjda, måste ta på slöjd. I projektet vill vi skapa en väggkalender för 2013 och en utställning som genom bilder visar på slöjdens sensuella sida, porren i slöjden.

Följ vårt projekt via vår blogg, där vi publicerar bilder, teasers, noveller och tankar.
Eller kom med egna idéer och njut av det göttiga i slöjden!


 slojdporr.wordpress.com

 

Skrivet av: Elin Danielsson