Skriv ut

slojd.nu -Årets Digitala Läromedel

intro


slojd.nu har i flera år producerat datorbaserade slöjdkurser som undervisningsresurs för textillärare i grundskolan, och samtliga kurser finns idag samlade i ett webb-baserat Slöjdlexikon. Lexikonets författare är erfarna pedagoger och slöjdare.
Initiativtagare är Inger Möller Degerfält, mångårig slöjdlärare och läromedelsförfattare. 

På slojd.nu finns även Slöjdportfolio, en webb-baserad databas där elever själva beskriver och lägger upp foton på sina slöjdalster. Databasen innehåller redan mer än 160 000 bilder och reflektioner av textil, trä- och metallslöjd, och fungerar både som idébank och arkiv.

IMG_0207PrisFörutom Slöjdlexikonet och Slöjdportfoliot innehåller sidan mycket mer som försäljning av workshops, symaskiner, belysning, möbler och Textillärarlistan, en kombination av ett webbforum och en epost-lista, där du kan utbyta erfarenheter och tips.

Det var 1992, under sitt arbete som textillärare på Örtagårdsskolan i Rosengård, som Inger Möller Degerfält insåg, inte bara svårigheten, utan också det tröttsamma med att visa små pilliga slöjdmoment för många elever samtidigt, om och om igen. Hon började då använda videon som arbetsredskap, genom att direktsända rörliga bilder på sina egna händer till en TV-skärm. Samma år gjorde hon sin första instruktionsvideo: Sy med symaskin, som snart blev populär bland andra textillärare.

Inger Möller Degerfält, slojd.nu, mottog priset för Årets Bästa Digitala Läromedel 2012 på konferensen Framtidens Läromedel i Uppsala 2012-03-21.

 

 

slojdloggaemfUtmärkelsen och konferensen anordnas av Conductive i samarbete med Lärarnas Riksförbund, Friskolornas riksförbund, Lärarförbundet, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Norstedts juridik, SMART, It’s learning, Skolstil, ConDidagt, Gleerups och Filmoteket.

Information hämtad från  slojd.nu samt pressmeddelande.
 

Skrivet av:
Veronica Olofsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Veronica Olofsson