Skriv ut

Unikt, stilrent och retro.

SNV84064 I början på detta år flyttade jag mitt företag Orkan Lia från den lilla ateljén till en mycket större med tillhörande butiksdel. Butiken och skyltfönstret är det första kunderna ser så det bestämde jag tidigt att lägga mycket energi på att få det helt rätt.

Långt innan flytten satte jag mig ner och skissade upp vad jag ville ha för inredning, färger och känsla. Lokalen skulle få nya golv och väggarna skulle målas och jag hade tillåtelse av hyresvärden att själv välja färg och golv. Eftersom mina plagg och kreationer ofta är färgsprakande så valde jag vita väggar och för att få lite djup så fick det bli ett mörkt laminatgolv.

6januari-09 SNV84065

Som komplement till mina produkter skulle jag också sälja andras produkter. Lite kläder, tavlor, hattar och smycken. Alla dessa samarbetspartners valde jag med omsorg och det var viktigt att de stämde överens med mina produkter utan att vara konkurrerande.

Jag stämde sedan möte med min goda vän och kusin Liza, som är superduktig på inredning. Vi kollade in den gamla lokalen, den nya och sedan satte vi oss på ett fik och spånade ideér.

SNV84101 SNV84112

När alla förberedelser vara klara började flytten och alla inköp. Jag ville hålla temat; unikt, stilrent och retro och det gjorde att det blev inköp på både secondhand- och nya-butiker. Det blev en hel del pyssel på egen hand också. Inköpta vita rislampor blev färgsprakande med hjälp av tapetklister och fina tyger gamla hyllor målades om och pimpades. Kreativiteten flödade när det vara dags att hänga smycken och hattar och en stor hylla köptes in för att fyllas med retrotyger som används när vi syr.
70tals tapet sattes upp i den lyxiga provhytten.

SNV84098 SNV84104


Ateljén var svårare att fixa i ordning då man nästa måste prova sig fram men även där kändes det viktigt med stilrenhet men även tillgänglighet.

Butiken skulle få en varm och mysig känsla med en ton av lyx och jag är mycket nöjd med resultatet och är stolt över min alldeles egna butik!

Kom gärna och förbi på Storgatan 64 i Linköping!

Karolina Svensson