Skriv ut

Gabrielle Bräuner V.32

image002.jpg
Gabrielle Bräuner 34 år, från Varberg.
Makeup artist, designer och 3-barnsmor.

Gabrielle skapar barnkläder för ungar med attityd! Favoritmaterialet när det gäller barnkläder är det givetvis velour. Skönt!...och snyggt, coolt, fint, gulligt, häftigt

 

Det absolut senaste Gabrielle har sytt är en av sina ”retro-overaller - en heldräkt i velour med klart retrostuk.
-Det senaste jag har designat är en manchesterklänning, den ingår i en kollektion som jag
image003.jpg kallar ”arvet”. I kollektionen ”arvet” finns tre inspirationskällor: PROGG PUNK REGGAE, musik från min uppväxt.

Gabrielle och hennes systrar har alltid skapat sedan de var pyttesmå:
Deras farmor lärde dem allt om sömnad och tygtryck med linoleumplattor:
- Jag lever när jag skapar, när jag lever skapar jag!

Gabrielle sätter sig ogärna i ett fack. Hon ser sig inte som slöjdare, kanske hantverkare, möjligtvis som hantverkspunkare eller designer.
- Ja, jag designar, men…njae ...återkommer om jag kan formulera mig bättre…konstnärsdesigner kanske?

Gabrielle känner att hon utvecklas varje dag.
- Eftersom jag inte har gått någon utbildning så har jag alltid fått lära mig ”the hard way”. Och eftersom jag är så urbota envis och VET att man kan allt, bara man vill, så är varje dag utvecklande! Jag måste lära mig det jag inte redan kan.

Gabrielle har bara en enda stor förebild.
- Min farmor Ingeborg

Sin inspiration hittar Gabrielle hos sina barn, vilket hon själv tycker låter klyschigt och hon ser sig själv som nördigt observant.
- Jag ser allt, hela tiden och lägger på minnet. Jag försöker hitta olika mönster, former, färgkombinationer m.m. i vardagen, som man sedan kan använda på ett helt annat sätt.

Gabrielle vill gärna belysa sin kollektion ”Arvet” i denna intervju.
”Arvet” är den kollektion som har betytt mest för Gabrielle. Kollektionen är hennes arv till sina ungar… våra barn.
- Under min uppväxt har musiken haft en väldigt stor roll, vilket den fortfarande har.
Gabrielle menar att utan musiken hade hon inte varit den hon är idag och därför vill hon hylla tre musikgenrer som hjälpte till att forma henne: Proggen, Reggaen och Punken.


Proggen
- till proggen vaknade rebellen i mig! Upp till kamp! Rättvisa! Jämlikhet! (Jag hade texterna till Afzelius sånger under min cykelsadel, så att jag, om minnet skulle tryta mitt i en skränande "Evelina", snabbt kunde plocka fram de rätta raderna)
litentjej.JPG

Reggaen
- oj, tänk när vi bilade till min mammas hemland i vår skruttiga Volvo och alla gungade loss till Bob å Jimmy Cliff... Sköna minnen... än idag sjunger jag fel i texterna, det är svårt att fånga upp jamaicanska när man är si så där 7-8 år. Redemption song är för mig "pjont song". Stand up for your right´s!

Punken
- ja, punk för mig var ju mest Ebba å Sex Pistols. Thåström var mig kär länge. Självklart startade vi fräcka tjej punkband! Tack Studiefrämjandet och Uffe... Tack punken!

Gabrielle säger att hon alltid kommer att skapa, oavsett vad framtiden bjuder.
-Man sätter sina egna hinder, skapar sina egna mål. För varje barn jag har fött (låter som jag har typ 13 kids), har jag blivit ännu mer skapande. Mindre tid men mer viktigt!

Gabrielle tycker det är för mycket elittänkande i kultursverige idag.
- Jag är trött på allt elittänkande!!! I samhället för övrigt, men att det även får förekomma inom kulturen tycker jag är surt! Släpp prestigen och låt folk skapa fritt! Var är alla rebeller?

Gabrielles hemsida vilar upp sig på kliniken för negligerade websites just nu, men det går att gå in på startsidan: www.laikadesign.se


Några sista ord från Gabrielle:
- Here you go kids! Lev livet! Lek å lär! Stå på er… annars gör
någon annan det!
Respect!

 

 

Skrivet av Hillevi Svensson