Skriv ut

Generation, pryl v.21

   Generation

generation2.jpg  – ” Jag strävade efter att hålla kvar vid minnen som tenderar att blekna med tiden. Ett fotografi är ett isolerat ögonblick som kan väcka en uppsjö av känslor och minnen, precis som en lukt eller en smak. Ett smycke är ett bra föremål att knyta upplevelser till.”

Charlotte Nordling är formgivaren och silversmeden bakom smyckena Generation som är ett stycke tid förevigat silver.
 

 Charlotte har alltid varit intresserad av att skapa. Redan som liten samlade hon på saker och satte ihop nya ting. Just dessa broscher kommer från tanken att göra smycken som verkligen är betydelsefulla för bäraren.

 

Den största utmaningen var att komma på ett sätt att få färg och silver att fästa i varandra.

Det första lyckade experimentet blev färdigt en natt vid köksbordet i Italien, det var ett par örhängen inspirerade av Marc Chagalls tavlor.

 

generation1.jpg


Charlotte visade först sin speciella smyckeskonst på en utställning med många positiva reaktioner som följd. Nu gör hon personliga smycken på beställning.

Grundtanken är att göra smycket endast för beställaren, för om man har en relation till sitt smycke, tar man hand om det och bär upp det på ett annat sätt. Till exempel en kvinna från Los Angeles som besökte hennes utställning ville ha en bild på sin syster och sig själv, som femtioårspresent till systern.
 


 
charlotte.jpg  Jag tycker att det är jätte roligt med beställningar. Drömjobben är när jag får en bit, en färg eller någonting som berättar något om bäraren och så skapar jag utifrån den informationen ett smycke.”

Vill du komma i kontakt med Charlotte Nordling så finns hon att nå
i verkstaden: 0340-12 277
eller på mobil: 076-763 23 45  
Veronica Olofsson