Skriv ut

Jenny Karlssons väskor

Jenny Karlssons väskor

Väska av Jenny Karlsson
Jenny Karlsson syr väskor, vackra och humoristiska på samma gång. Ofta har de en broderad text eller ett fastsytt tidningsurklipp som gör hela väskan till ett personligt och bärbart smycke.
Jenny Karlsson
Jenny är 30 år och bor i Linköping där hon just har avslutat ett års slöjd- och hantverksstudier på en folkhögskola. Att skapa har med tiden blivit en livsnödvändighet och just väskorna tillkom för att hon sökte något med praktisk funktion som man samtidigt vill visa upp.

- Jag har en idé om den positiva väskan. Det gäller kanske mest de väskor som jag broderar text på. Att man kan sprida lite visdom och samtidigt ha något som man verkligen tycker om.

Inspiration kommer från många olika håll. Jenny söker efter känslor som hon hittar i allt från gamla antikviteter till manga. Även naturen, konst, art noveau, pre-rafaeliterna, art & crafts, illustratörer, film, musik och inte minst humor är viktiga inspirationskällor.

När det kommer till kritiska punkter i skapandet har Jenny inställningen att de mer sitter i huvudet än existerar i verkligheten. Tankens kraft är stark, både på gott och ont men med en optimistisk grundsyn går det att ta sig ur motgångarna.

- Det är bara att köra på. Mer göra, mindre tänka.
Väska av Jenny Karlsson
Väska av Jenny Karlsson
Väska av Jenny Karlsson

Ur några få grundmodeller utvecklar Jenny hela tiden nya väskor. Alla väskor numreras och eftersom de är gjorda för att användas anser Jenny att ett gott betyg är om en kund sliter ut sin väska. Då är den omtyckt

- I början på maj var det en artikel om mig i Östgöta Correspondentens fredagsbilaga. Det var mycket roligt och det känns som att det börjar hända lite mera nu.

För att få tag i väskorna kan man vända sig till Jenny direkt via hennes hemsida Länk  besöka någon av hennes återförsäljare:

Linköping:
Hemslöjden, Sportif Unlimited, Misoui, Orkan Lia,

Örebro:
Butik Unik

Jönköping:
På Pricken Röd

På nätet:
www.signerat.se, Länk
Dawanda.com, Länk
Etsy.com, Länk

Mia Lindgren