Skriv ut

Origami Orgide, prylprofil v5.

Origami Orgide, en konst av vikt.

orgide2.jpg

Det hela började som en formuppgift på FIDU, förberedande industridesign utbildning, som Kersti Liss från Örebro gick. De fick välja ett material och utgå från för att skapa en form. Kersti valde först att arbeta i papper, från en 2D form till en 3D. Den ursprungliga inspirationskällan vad origami, orgide och blommor, framförallt tulpaner.Utmaningen var att hitta ett bra förhållande mellan storlek, proportioner och spänst, för att komma så nära den levande och spänstiga känslan i en blomma. För att uppnå det var det viktigt att hitta ett bra material, så småningom hittade Kersti ett passande plastmaterial som hade de rätta egenskaperna. Mjukt och spänstigt på samma gång, ett material som hela tiden strävar efter att återgå till sin ursprungliga platta form. 

inspiration.jpg

– Hittills har det mest varit framgångar vilket är mycket roligt! Den största motgången, eller snarare svårigheten, har varit att hitta en bra lösning på monteringen/hopsättningen.
   


origamifot1.jpg
Våren 2003 var den första versionen klar och nu hösten 2007 kom version två.
Det var inte självklart redan från början att Kersti skulle ha dem till försäljning utan berättar att det är något som har kommit upp nu flera år efter originalet. Med åren och processens gång har Kersti utvecklat en ”syster” på fot och håller på att försöka utveckla en lykta med samma teknik i plåt.

– Tanken är att försöka ta det vidare till en serie med inne och ute produkter i varierande material men av samma gemensamma formkoncept.
 

De reaktioner som lampan har 
lampan fått är mycket positiva.
kerst.jpg

– Det roligaste är att det är så varierande ålder på dem som gillar den. Nästan alla blir så fascinerade över hur komplex den ser ut och kan inte förstå hur jag kom på formen. Men sanningen är att den egentligen är mycket enkel i grunden, antar att det ofta är nyckeln till bra design som många gillar.
Besök Kersti Liss hemsida för att se mer av hennes skapande
eller beställa något.
Länk
veoskrivet.jpg