Skriv ut

Täckkjolen, prylprofil v4.

Birgitta Asplund Hansen såg behovet och skapade räddningen för kalla rumpor – Täckkjolen.

tkjol1.jpg


Det hela började när Birgitta frös om baken. Hon gillar korta jackor och täckbyxor tycker hon inte är bekvämt, vare sig att ta på eller ha på sig. En täckkjol kan man bara svepa om sig, den värmer och är snygg.
tkjol2.jpg 
 tkjol3.jpg


Det var när hon såg något liknande på stan som kreativiteten tog fart. För två år sedan blev det första exemplaret klart, den designade Birgitta till sig själv och hon använder den fortfarande.  Året därpå sydde hon tre till varav en såldes till en vän.
För Birgitta var det självklart redan från början att hon skulle sälja täckkjolarna.
– ”Jag gillar att kombinera olika material och färger vilket gjorde att jag sydde upp flera ex. Sedan tycker jag att det är ett så bra plagg samtidigt som jag fick bra feedback på min kjol.”

Täckkjolen har hon vidareutvecklat sedan den första modellen, som är omlottmodell med knappar, till en omlottkjol som har knytband, löpögla och en hälla bak. Dessutom är den nya modellen vändbar.


De reaktioner som Birgitta fått har varit positiva.
–”Folk stannar en på gatan och frågar var man kan köpa den och många vill beställa men eftersom vi inte har snövit vinter här i Stockholm, kommer det inte riktigt så långt som till en försäljning alltid.”

birgittaasplundh.jpg

Är du intresserad utav en egen täckkjol så tar Birgitta upp beställningar.
Hon har även planer på att designa täckkjolar för de manliga konsumenterna.
Besök Birgittas hemsida, där kan du läsa mer om täckkjolen och hennes övriga design
Länkveoskrivet.jpg