Skriv ut

estRAD kyssar

nalfltning_soffan_renforsskolan Soffan lever!
Kravallslöjdsoffan lever vidare och växer allt efter som.
Nu tre månader senare har trådar pillats bort, andra har kommit till och den 10 november användes ytterligare en teknik på soffan – nålfiltning! Soffan kommit för att stanna. Man arbetar i den, umgås i den, arbetar på den – den används verkligen.

 

 

Hurra, hurra, hurra ja, man kan inte annat göra än att gratulera Renforsskolan i Vindeln, Västerbotten som fortsätter på estRAD-vägen de tog in på i höstas. Den 10 november var det dags igen för ännu en heldag – denna gång med allt från hemkunskap med fransk mat och spansk mat,
poetry slam med 
Solja Krapu, Sverigefinsk estradpoet och författare. 2009 vann hon SM i Sverigefinnarnas berättarslam. Hon har även vunnit SM i Poetry slam 1997 och 1998. År 2002 tilldelades hon Slangbellan, Sveriges barn- och ungdomsboksförfattares pris till årets mest lovande barn/ungdomsboksdebutant, kemi, musik, träslöjd med underbart snidade & målade hästar (vissa fick nålfiltade svansar, manar och sadlar), korgflätning och så nålfiltning och mycket mer. Man valde det man tyckte om och det var ett otroligt engagemang i varje hörn av skolan.

collage_nalfiltning_renforsskolan

Jag introducerade eleverna i nålfiltningens underbara värld;) Med ull i regnbågens alla färger, filtnålar, inspirationslitteratur och plåster (nålarna är vassa) började vi och det resulterade i en otrolig mängd alster. Helt fantastiskt. ”Mina elever” tog ingen förmiddagsrast, en halv lunchrast och det var knappt någon eftermiddagsrast överhuvudtaget. Otroligt intresserade, engagerade och kreativa elever – jag kan inte annat än att använda superlativ. Under dagen gjordes mobilsmycken, broscher, skulpturer, soffa, säng, saccosäck, tv, badkar, toalettstol, matttor, örhängen, bilder, kattleksaker, en filt till en minihamster...och en massa annat.Vill du se en del av alla alster så är de utställda på torget i Renforsskolan. Gå dit och se den lilla utställningen, ta sedan en sväng till bibblan, låna Ulliga gulliga hundar och börja nålfilta själv…varför inte smycka din egen soffa?

workshop_nalfiltad_hund

Skrivet av:
Madelene Edlund
designmadde

Eleverna har även jobbat vidare med offentlig utsmyckning. Instickade stolar, tygrosor i blommorna och "skådebröd" i taket på Renforsskolan.
Korsningen utanför ICA i Vindeln har begåvats med en stor skylt med en smile, under står det
"morsning korsning".
Om första evenemanget, "estRAD-Slöjd", som hölls i augusti kan du läsa HÄR

Ps. Känner att du vill ha starthjälp att komma igång med nålfiltning själv så kommer Madelene/designmadde att hålla workshops.