Presentation av bloggare

Skriv ut

Hanna Lindström, Bloggare v.11

Bloggare v.11
Hanna Lindström
Östersund
 

Jag heter Hanna (-Kristine) Lindström och bor i Östersund. Mitt hjärta brinner särskilt för handvävning. Jag älskar att lösa problem och räkna ut ur jag ska få bindningar att fungera som jag vill. Inspiration till mitt skapande hittar jag ofta i gamla textilier, särskilt gillar jag när jag hittar "vävfel", eller om man nu kan kalla dom för det.

Det är inte bara vävning som står på min agenda utan mycket mycket mera. Mitt skapande kan du följa på: hannaleker.blogspot.com

Skriv ut

Emma Morelius, Bloggare v.10

Bloggare v.10
Emma Morelius
Sundsvall
 


Jag heter Emma och bor i Sundsvall. Min moster lärde mig att virka för ungefär tolv år sedan och sedan var det kört. Efter några år hade jag såväl mössor och vantar som mormorsrutefiltar i alla upptänkliga färger och former och som följd av detta även en himla massa garnsnuttar överallt. Jag tänkte att något annat måste ju bara gå att virka... Och, det gör det! Nästan allt; mat, blommor, smycken, djur, kläder och monster! Än så länge har jag nog inte gått bet, vi får se vad jag kan hitta på för spännande under denna bloggvecka :)

http://memmansmonster.blogspot.com

Skriv ut

Frida Lindberg, Bloggare v.9

Bloggare v.9
Frida Lindberg
Borlänge
 


Jag heter Frida Lindberg och driver Alice Lund Textilier, en handvävningsateljé i Borlänge. Alice Lund Textilier har vävt inredningstextil, bildvävnader och kyrkliga textilier sedan 1939, och vi hoppas att vi får fortsätta med det lång tid framöver. Jag forskar även inom textil, helst blir det svensk textil konst från 1900-talet.

www.alicelund.se

aliceateljenochjag.blogspot.com

Skriv ut

Stenbullar, Bloggare v.8

Bloggare v.8
Stenbullar
 
 

Hej! Jag heter Ylva och bor strax utanför Umeå. Jag Bloggar under namnet Stenbullar.

Mitt kreativa jag kan omöjligt hålla sig till ett enda uttryckssätt utan växlar vilt mellan lera, papper, betong, akvarell, screentryck och allt annat däremellan.

Det som hjärtat klappar extra mycket för är mina dockor, egensinniga personligheter tillverkade av lera, naturmaterial samt återbrukade tyger och knappar. Vackra är dom inte, men förvånande charmiga. Jag kommer att berätta lite mer om dom under veckan men det lär även spreta iväg åt andra pysselhåll också! Ta och titta in!

Läs mer på min blogg: http://stenbullar.blogspot.com

Skriv ut

Kristin Bille, Bloggare v.7

Bloggare v.7
Kristin Bille
Göteborg
 

Göteborgsbaserad MFA Designer med uppdragna rötter från Stockholmsförorten, ser poesin i det vardagliga och storheten i det lilla. Arbetar med kontraster mellan det svarta och det skira, estetiskt, funktionellt och känslomässigt. Produktfamiljen Suburban Siblings är delvis tillverkade av material som förlorat sitt värde, material som hittats lite vid sidan av och slängts på backen i staden och förorten.Hemsida: www.kristinbille.com

Skriv ut

Lotta Losten, Bloggare v.6

Bloggare v.X
Lotta Losten
Göteborg
 

Hej hej!

Jag heter Lotta Losten och jag jobbar som smyckeskonstnär samtidigt som jag fotograferar, bloggar, spelar teater och lägger alldeles för mycket tid åt att slösurfa på internet.

Skönhet för mig sitter inte i det mest perfekta eller regelbundna. Jag kan drabbas av inspiration av en sprucken spårvagnskur där sprickorna skapar vackra intrikata mönster. Det vackra i det oregelbundna är min allra största källa till inspiration.

Jag bor i Göteborg sedan några år tillbaks och här arbetar jag även som vikarie inom funktionshinder. Dels för att det är ett suveränt jobb och dels för att mina kreativa sysslor inte ger så mycket pengar än. Men kanske en dag.

Jag är inte den som ger upp min dröm. Även om drömmen råkar vara en kombination av flera.

Min hemsida/blogg är: http://lottalosten.com

Skriv ut

Mikael Karlsson, Bloggare v.5

Bloggare v.5
Mikael Karlsson
Umeå
 

Jag heter Micke och jag är planlöst kreativ!
När jag inte arbetar som personlig assistent så sitter jag antingen framför datorn och skriver (allt från filmrecensioner till våldsamma godnattsagor), eller så står jag framför en spegel och gör makeup-effekter i mitt eget ansikte (eftersom ingen annan vill ställa upp), eller så sitter jag med ett skissblock i handen och försöker tvinga fram något vackert, hemskt eller bara någorlunda godkänt.

Men för det mesta viker jag origami - och gärna så smått som möjligt. Pyttesmå pappersmoduler, som jag sedan gör örhängen av.
Origamiörhängen.

http://origamismycken.wordpress.com
Skriv ut

Maritta Arvidsson, Bloggare v.4

Bloggare v.4
Maritta Arvidsson
Kungsbacka
 


Jag heter Maritta Arvidsson och är en kreatör i största allmänhet: under kontorstid en reklamare som jobbar med färg och form - under fritiden en hantverkare som återbrukar under varumärket mirkka.

Jag brinner för allt kreativt och testar gärna nya saker vid sidan om mirkka, som mest är väskor, necessärer, smycken och nu senast scenkläder för Fröken Signe – av återbrukat material såklart.

www.mirkka.com
mirkkaliveon.wordpress.com