Presentation av bloggare

Skriv ut

Björn Kron, Bloggare v.29

Bloggare v.29
Björn Kron
Umeå
 


Jag är Björn. Mitt stora intresse här i livet är att komma på grejer, bygga grejer och laga grejer. Jag bor just nu i Umeå och jobbar som stugvärd på friluftsmuseet Gammlia, och till hösten börjar plugget i gen på nån av Universitetets humanistiska utbildningar; vilken det blir är ännu oklart. Mitt favoritmaterial är läder (helst 4 mm bred laskrem och 1,5 mm nötframdel), men jag är även en hejare på virkning och att bygga saker av skrot.
Skriv ut

Helena Enmyren, Bloggare v.28

Bloggare v.28
Helena Enmyren
Rättvik
 

Mångsidig eller splittrad?

För några år sedan lärde jag mig pärlvirka av en vän.
Så småningom började jag göra egna mönster inspirerade av
folkdräkternas rika mönsterskatt.
Men jag håller även på med annat hantverk såsom vävning,
stickning och broderi.
Våra tre hundar, trädgården och litteratur är andra stora intressen.
Jag är ganska ny som bloggare. Jag ville lära mig att blogga för att
eventuellt kunna använda det med mina elever, jag är lärare.
Jag upptäckte att det var väldigt roligt, så nu har jag lyckats skaffa
mig ännu ett intresse.

Min egen blogg heter Den lilla blå byrån.     http://lillablabyran.blogspot.com/
Skriv ut

Karin Holmberg, Bloggare v.27

Bloggare v.27
Karin Holmberg
Stockholm
 

Den här bloggveckan blir det fokus på broderi, med mig Karin Holmberg. Jag är en 30-årig stockholmare, som alltid sytt, ritat och pysslat men inte trott att det gick att göra det på heltid. Efter ett besök på HV Skolas öppet hus för sex år sedan tänkte jag att det kanske var värt att ge det en chans ändå, och tre år senare hade jag gått ut den Textila hantverksutbildningen där. Mitt examensarbete med broderade kläder blev omskrivet och ledde till att jag fick göra en bok, Karins broderier, som kom ut 2010.
Idag varvar jag butiksjobbet på Svensk Hemslöjd med eget arbete, vilket innebär att hålla kurser och workshops i broderi, driva det textila nätverket Manufaktur och blogga på broderi-karin.blogspot.com. Jag har också precis börjat med nästa bokprojekt.
Skriv ut

Bloggare v.26

Bloggare v.26
 Svenssons
 
 
en av många röster för en kreativ kultur för vanliga människors uttryck i en fisförnäm kulturell verklighet
Skriv ut

MINDTRICK

Kravallslojd TIPS Lite tips på aktivitet en regnig höstdag.

Skriv ut

Erik Westberg, Bloggare v.24

Bloggare v.24
Erik Westberg
Hälsingland
 
Jag är uppväxt i Hälsingland, på en stor hälsingegård med tillgång till det mesta inom slöjd och hantverk. Min morfar och mormor bor fortfarande på gården och tack vare dem väcktes mitt intresse för att skära i trä.

Åren gick och efter lite omvägar fick jag själv möjlighet att bo i ett litet hus i fjällvärlden med utrymmen som lämpade sig för just slöjd. Sedan svart ett år samlas jag och mina vänner varje måndag kväll för att dricka kaffe, tälja och dra rövarhistorier.

Mitt fokus ligger helt klart mest i utmaningen att förfina tekniken, bli bättre och behärska kniv och trä. Jag lever på annat och slöjdar mest för nöjets skull. I min vardag upplever jag att min hjärna ständigt bombarderas av information från alla håll, slöjden är för mig ett sätt att avlasta hjärnan och få hålla saker simpelt, okomplicerat och roligt. Hoppas ni som kommer följa mig denna vecka ska få en del matnyttigt, ett och annat skratt och kanske med lite tur, även lite inspiration!
Tack för att ni läser!

http://www.erikwestberg.se
Skriv ut

Hertha & Alva, Bloggare v.23

Bloggare v.23
Hertha & Alva
Stockholm
 

Hej, vi heter Hertha och Alva och är 22 och 25 år gamla. Vi har för närvarande sommarlov från HV skola på Djurgården i Stockholm där vi till hösten kommer att börja vårt tredje år på högre textil hantverksutbildning. Under vår vecka som gästbloggare kommer vi att skriva lite om vårt undersökande arbete kring skapandet av en workshop och/eller kurs. Hur gör man egentligen när man börjar helt från början? Vi hoppas kunna inspirera och kanske, eller förhoppningsvis, få lite tips från er som läser.
Skriv ut

Lillemor Elfgren, Bloggare v.22

Bloggare v.22
Lillemor Elfgren
Vännesby
 

Jag som ska blogga den här veckan heter Lillemor Elfgren. Jag är slöjdare, egenföretagare och museiarbetare och driver sedan 2006 företaget Limmo-design med tillhörande webbutik.
Ibland kan jag tycka att mitt slöjdande är spretigt, men jag återvänder alltid till en grund som utgår ifrån de textila fibrerna i dess olika former. Men kanske är en viss spretighet nödvändig för att lära sig att hitta nya uttryck, tekniker och vägar att låta slöjden utvecklas efter vårt samhälle idag men ändå behålla dess traditionella tekniker.

www.limmo-design.se och www.rosenvanten.blogspot.com