Presentation av bloggare

Skriv ut

Lisa Bomble, Bloggare v.32

lisa bombleJag heter Lisa Bomble och går under bloggnamnet Visalisa. Jag bor i ett torp vid Tollered med make och husdjur. Jag har inte stickat väldigt länge, men väldigt mycket och jag älskar att lära mig mer, mer, mer inom stickning. Så jag är en riktig sticknörd. Detaljer och fiffiga lösningar älskar jag och jag håller lite kurser här och var i teknik och varianter inom stickning. Många känner igen mitt namn från Facebook-gruppen Online Stickcafé som jag startade 2010. Idag har gruppen över 14000 medlemmar. Hoppas du ska gilla vad jag skriver här denna gästbloggarvecka!
Vanligtvis bloggar jag på www.visalisa.se

Skriv ut

Tina Frausin, Bloggare v.31

tinafrausinTina Frausin heter jag, konstnär boende i Göteborg. Material är och har alltid varit en passion, jag började med måleri och övergick sedan till keramik och skulptur, utbildade mig till glaskonstnär. Numera ligger mitt konstnärliga fokus på materialens möjligheter och uttrycket i en bredare definition, jag arbetar mycket med textila uttryck. Jag tror att i dagens stressade samhälle så behövs konst som en motpol till entreprenörskap, konsumtion, kapitalism och rationalism. Ur detta springer min önskan att skapa lekfulla konstverk som talar till barnasinnet och utstrålar glädje. Jag broderar staket och arbetar med skulpturer och installationer i det offentliga rummet.
Hemsida: www.tarigo.net

Skriv ut

Lillemor Elfgren, Bloggare v.30

lillemorMitt namn är Lillemor Elfgren och jag kan titulera mig såväl slöjdare som garnfabrikant. Jag ägnar mig åt textilt skapande i teknikerna stickning, vävning, spinning och handfärgning. Mitt motto är att stå för produkter som präglas av färgglädje, kreativitet och en historia. Att veta i vilken hage fåren som gett ullen till garnet har betat eller historien bakom varför de fyrkantiga stickorna är fyrkantiga.

Följ mig på rosenvanten.blogspot.se

eller besök min butik www.limmo-design.se

Skriv ut

Kajsa Rolfsson, Bloggare v.29

kajsarolfssonMitt namn är Kajsa Rolfsson och jag brinner för hantverk, mönster, grafisk design och hållbar utveckling. Jag har tidigare en examen i design med inriktning hållbar utveckling och har jag nu gått ut en ettårig textil linje på Önnestads folkhögskola. Jag är stationerad i Kristianstad i Skåne och jobbar just nu som frilansande designer med inriktning på grafisk design och mönster och såklart hållbarhet. Under veckan kommer jag bland annat skriva om mitt skapande, mina favorit böcker, om hållbar utveckling och såklart om hur jag ser på hantverk och textilier.


Hemsida: www.kajsarolfsson.com
Instagram: kajsarolfsson

NordicDesignCollective: webbshop

Skriv ut

Malin Karlsson, Bloggare v.28

malinJag heter Malin Karlsson och för ganska precis en månad sedan tog jag examen från utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Måndagen efter examen började mitt vikariat som länshemslöjdskonsulent i Västra Götaland och det är numera det mina dagar utgår ifrån. Jag är en slöjdnörd som helst sysslar med allt samtidigt. Mitt intresse för slöjd växer sig starkare för varje dag och har sin utgångspunkt i lusten det innebär att skapa med sina händer och utifrån sitt eget huvud. För mig spelar det inte så stor roll vilken sorts slöjd det handlar om utan det viktiga är att få möjlighet att vara kreativ. Slöjd är för mig ett problemlösande som gör alla inblandade lite gladare.

Skriv ut

Cecilia Ström, Bloggare v.27

cecilia stromLägg vinflaskan i återvinningen så blir den i bästa fall en ny flaska. Ge den till mig så blir den en ljuslykta, ett insynsskydd eller varför inte en lampa?
Jag gör användbara saker av sådant som använts färdigt. Tavelglas som tjänat färdigt i tavelramen, senapsburkar som tömts på sitt innehåll och, förstås, urdruckna vinflaskor.

Hemsida: www.ClaraGlas.se

Skriv ut

Lina Johansson, Bloggare v.26

linajohanssonJag är textildesigner som sedan två år tillbaka driver mitt eget företag inom heminredning. Kortfattat arbetar jag med att formge produkter som sedan tillverkas hos olika producenter och säljs via återförsäljare och min egen webshop.Den här veckan ska jag ge en liten inblick i hur jag jobbar. Jag kommer bland annat skriva om var jag hittar inspiration, hur mitt skissarbete kan se ut och kanske lite om det som upptar det mesta av min tid just nu - förberedelser inför inredningsmässan Formex i augusti.

Hemsida: www.linajohansson.se
Instagram: designlinajohansson

Skriv ut

Eva-Karin Torhem Arnell, Bloggare v.25

evakarinJag heter Eva-Karin Torhem Arnell - Sjuhäradsbo och tillika bosatt på på en KRAV-gård i hjärtat av Textilriket. I mitten av åttiotalet gick jag en ettårig utbildning med inriktning textil och vävning, detta gav mersmak och tanken på att utbilda mig till hemslöjdskonsulent kom upp för första gången i mitt liv. Då var jag inte fyllda tjugo, livet lekte men att flytta till Stockholm fanns inte i min sinnevärld. I stället läste jag till barnskötare, bildade familj och ägnade mycket tid vid symaskinen. Lyckligtvis ”flyttades” utbildningen till Göteborg och 2011 började jag på programmet ”Ledarskap i Slöjd och kulturhantverk” tre år har gått och nu är jag en av tretton nyutbildade Hemslöjdskonsulenter.