Presentation av bloggare

Skriv ut

Mira Bodiroza Lindh, Bloggare v.24

mira bodiroza lindhJag heter Mira Bodiroza Lindh, bor i Falkenberg. Är formgivare, brodös och entreprenör. Jag har förälskat mig hejdlöst i världens vackraste landskapssöm som kommer från Halland och heter Hallandssöm. Med rötter och hjärta i Halland ser jag det som mitt kall att föra det Halländska kulturarvet vidare och förena det med modern design. Mina passioner förutom Hallandssömen är återbruk, resor, kreativa möten med människor som  berikar mitt liv och att få jobba med hantverk och göra skillnad för människorna i tredje världen. Välkommen att titta in i min värld under en vecka. Min studio/ kreativa möten/ bokprojekt /förberedelser för utställning i Tokyo/ mina drömmar mm.
Med värme

Mira Bodiroza Lindh

Hemsida:    www.mirabodiroza.com
Facebook:  Swedishhandcraft
Instagram:   Mira Bodiroza Lindh (MB Form)

Skriv ut

Tobias Havaas, Bloggare v.22

tobiashavaasEn typisk slöjdare förmodar jag, med många viljor och för lite tid. Jag bor i Göteborg, jobbar som hemslöjdskonsulent och gillar just nu min nya roll som förälder. Den här veckan är min sista som konsulent för i år och jag ska få nöjet att prova på det här med föräldraledighet på allvar. Frågan är såklart om det kommer ge mig mer eller mindre tid för slöjd.

Skriv ut

Erik Torstensson, Bloggare v.21

ErikJag heter Erik Torstensson och är textilkonstnär. Mest är jag intresserad av tovning, spinning och färgning, det blir ofta textila skulpturer, men på senare tid även bilder.
Du kanske känner till mina verk genom min hemsida www.manofwool.com
Den här veckan bloggar jag om min utställning Blomstergraven. Den ska hänga på Rydals museum under sommaren. Det är vernissage på lördag 24/5 13:00.
Jag tänkte låta mina blogginlägg handla om den här utställningens innehåll, processer och tekniker.

Skriv ut

Maria Andersson, Bloggare v.20

MariaUnder kommande vecka ska ni får följa med mig och mina vävar i slutfasen av examensarbetet. I tre år har jag studerat på Högre textil hantverksutbildningen på Handarbetes Vänner skola i Stockholm och innan dess Textil och formgivning på Åsa Folkhögskola i Sköldinge, Katrineholm. Det var där, i lilla Sköldinge min resa in i textilen började på riktigt. Jag älskar att väva, jobba med trådar och utforska nya tekniker och förhållningssätt. För tillfället fördjupar jag mig i ikatvävning och olika sätt att kommunicera ut arbetsprocessen, det känns kul och inspirerande att dela med mig.

Hemsida: www.mariaandersson-konsthantverk.se

Skriv ut

Punkslöjd-Petra Eleonora, Bloggare v.19

petraPetra Eleonora, färgglad allkonstnär i Umeå som gör allt som kommer i hennes väg vackert. Formger och syr kläder, fixar, grejar, arbetar med både interiör och exteriör, problemlösare.

Drömmer om en mer människovänlig och hållbar värld, bidrar genom att sprida kreativitet och livslust genom sin egen konst och leverne, inspirerande föreläsningar och en och annan workshop.

PUNKSLÖJD är verktyget för att förverkliga drömmarna, ett verktyg att hjälpa människor hitta sin kreativitet och våga uttrycka den, för sig själva eller andra.

www.petraeleonora.se

Skriv ut

Anton Sjöström, Bloggare v.18

anton sjostromNi vet den där känslan, av att ju mer man energi man lägger ner på en sak, desto mer energi får man? Lite så är min relation till att skapa, det känns bara rätt! Att förverkliga en idé till ett fysiskt objekt är också bland det häftigaste jag kan tänka mig. Våren 2013 avslutades kandidatutbildningen Slöjd, Hantverk och Formgivning vid Linköpings universitet. Därefter har jag bosatt mig utanför Sundbyberg i Stockholm och arbetar i en verkstad norr om stan. När jag gör möbler eller bruksföremål är det främst i trä men även betong, kork och textila material förekommer.

Hemsida: www.antonsjostrom.com

Skriv ut

Julia Gamborg Nielsen, Bloggare v.17

juliagamborgUtbildad på Carl Malmsten Furniture Studies med en bakgrund i konsten. Har ett intresse för ”Abject Beauty”, repetition och ornament i naturen. Vill inte hymla med sakers härkomst utan snarare visa upp dem i en berättelse kring ursprung. Präglas av uppväxten utomlands i Afrika och Asien där detaljrikedom och hantverk varit centralt. Bor och arbetar i Stockholm med verkstad på Lidingö. Har visat objekt i Milano, New-York och Stockholm. Förbereder nu en ”Slöjdprovning” i maj tillsammans med Slöjdinkubatorer i samarbete med Nämnden för Hemslöjdsfrågor i Umeå under dess kulturhuvudstadsår.

Hemsida: www.juliagamborgnielsen.com

Skriv ut

Niklas Fännick, Bloggare v.16

niklasfKära medkonstnärer.
Jag heter Niklas Fännick, är 30 och 1/2  år, från Göteborg. Jag är yrkesverksam inom skulptur. Jag gör djur. Jag använder kasserade och chanserade metallbitar som riskerar att hamna på skroten eller i naturen och återför dem till naturen på ett civiliserat sätt och till civilisationen på ett naturligt sätt. Jag har sex års studier inom konst och formgivning bakom mig och har jobbat både med formgivning av bruksprodukter så som möbler, interiör, grindar och räcken; och med gestaltningsuppdrag. Jag har haft ett antal separatutställningar (bl.a. på Naturhistoriska riksmuseet).
Hemsida: manufaktursmedja.com
Facebook: facebook.com/fannickart
Instagram: rushelkana